Studenti Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti su uspešno predstavili svoje kreacije na 44. Belgrade Fashion Week-u u okviru programa – Revije studenata i diplomaca. Pored revije u foajeu Belexpocentra su bili izloženi modeli i radovi naših studenata, gde su posetioci BFW-a imali priliku da uživaju u postavci, i drugačijem pogledu na modu i umetnost.

 

Za reviju studenata Univerziteta Metropolitan se tražila karta više, jer su svoje modele inspirisane konceptom savremene umetnosti predstavili studenti završne godine: Katarina Krajnović, Ivana Marčak, Jelena Borisavljević, Jovana Branić, Luna Mitić, Nikolija Rajković, Samra Hamzić, Sandra Šumarac i Marija Radišić. Svoju diplomsku reviju, mušku kolekciju pod simboličnim nazivom 99/100 je predstavila i Mina Maksimović, koja je bila inspirisana adolescentima i njihovim transformacijama.

 

Takođe tu su bili i nezaobilazni mentori sa svojim stručnim savetima, i dugogodišnjom dizajnerskom karijerom, profesori Modnog dizajna Univerziteta Metropolitan: Tijana Pavlov, Katarina Samardžić i Aleksandar Protić.

 

Čestitamo još jednom našim studentima koji su uložili dosta rada i truda za unikatne modele koji su prikazali analizu umetničkog dela, trenda, praktične primene i kreativne interpretacije, i tako se izdvojili na našoj modnoj sceni.