Otvorene su prijave za takmičenje MET MOBILE CHALLENGE

Otvorene su prijave za takmičenje MET MOBILE CHALLENGE

19.01.2015.

 

 

MET MOBILE CHALLENGE 2015
Kreiraj. Uvedi novine. Promeni svet.


Univerzitet Metropolitan i Microsoft Srbija pozivaju sve zainteresovane srednjoškolce da se prijave na takmičenje MET MOBILE CHALLENGE koje će se održati u februaru mesecu 2015. godine. Tokom ovog takmičenja đaci će imati priliku da prisustvuju radionicama koje će im omogućiti da savladaju osnovne tehnike za razvoj mobilnih aplikacija i da uz pomoć mentora razviju idejno rešenje mobilne aplikacije. Ovo takmičenje ne zahteva programersko znanje, najvažnije je da takmičari budu kreativni jer će upravo najkreativnije idejno rešenje pobediti.

 

TEMA

Od đaka se očekuje da budu što kreativniji u razvoju ideja za aplikacije za mobilne uređaje na temu „Kreiraj, uvedi novine i promeni svet.

 

VAŽNI DATUMI

Rok za prijavu: 14.02.2015 Beograd / 21.02.2015 Niš

Rok za slanje idejnih rešenja: 01.03.2015 Beograd / 07.03.2015 Niš

Donošenje odluke koji timovi prolaze u finalni krug: 05.03.2015 Beograd / 11.03.2015 Niš

Takmičenje u Beogradu

21.02.2015– Upoznavanje timova i mentora, radionice

07.03.2015 – Finalni deo takmičenja

Takmičenje u Nišu

28.02.2015 – Upoznavanje timova i mentora, radionice

14.03.2015 – Finalni deo takmičenja

21.02.2015 Beograd / 28.02.2015 Niš

Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili već formirani timovi, ali je potrebno da se svaki član tima prijavi posebno. Neophodno je da svi takmičari prisustvuju ovoga dana kako bi se upoznali sa mentorima i kako bi čuli pravila takmičenja. Tokom ovog dana je predviđeno upoznavanje članova timova koji nisu imali formiran tim prilikom prijave.

Planirane radionice su “Kako kreirati ideju i raditi u timu” i “Alati koji mogu pomoći u razvoju prototipa aplikacije”.

Takmičari će nakon ovog dana imati 7 dana da rade na svojoj ideji za aplikaciju i da pošalju prezentaciju svoje ideje. Pravila oko načina dostavljanja prezentacije idejnog rešenja biće objašnjena tokom radionice “Kako kreirati ideju i raditi u timu”.

07.03.2015 Beograd / 14.03.2015 Niš

Timovi koji uđu u užu selekciju, prezentovaće svoje ideja finalnog dana takmičenja. Finalni dan takmičenja počinje obraćanjem predstavnika Microsoft kompanije, nakon čega takmičari imaju 4,5 sata da dovrše svoje ideje uz konsultacije mentora. Svaki tim imaće ukupno 5 minuta da predstavi svoju ideju pred komisijom.

TIM

Jedan tim podrazumeva minimum dva, a maksimum četiri člana. Timovi mogu biti unapred sastavljeni ili mogu biti naknadno kreirani ukoliko ima pojedinačnih prijava. Prijavljivanje na takmičenje podrazumeva popunjavanje elektronske forme koja će biti dostupna na sajtu Univerziteta. Tim je u obavezi ukoliko planira da nastavi takmičenje ispoštuje naznačen rok za slanje idejnog rešenja.

MENTORI

Studenti Univerziteta Metropolitan i predstavnici Microsoft kompanije, koji će tokom takmičenja pomagati učesnicima u razvijanju ideje.

NAGRADE

  • Nagrada Univerziteta Metropolitan

Univerzitet Metropolitan je obezebedio ukupno 8 vaučera u vrednosti od 1000€ za četvorogodišnje studije na Fakultetu informacionih tehnologija, 4 za pobednike u Beogradu i 4 za pobednike u Nišu. Članovi pobedničkog tima sa oba takmičenja, kako bi dobili stipendiju, potrebno je uspešno da prođu intervju sa komisijom Fakulteta informacionih tehnologija.

  • Specijalna nagrada Microsoft-a.

Prijavu možete izvršiti putem linka.

Svi zainteresovani za takmčinje mogu da ispune formu ukoliko žele da im pristižu sms obaveštenja putem linka.