Svečano je otvorena godišnja izložba radova studenata Grafičkog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti – Met art vol 4., Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan iz Niša. Četvrta izložba po redu i sada već tradicionalna, izložena je u Galeriji Sinagoga, Narodnog muzeja u Nišu do 07. jula 2019. godine.

 

Originalnost izložbe – Met art vol. 4 se ogleda u kreativnosti i energiji mladih umetnika, studenata koji su zapravo budući kreatori sveta u kome živimo. Godišnju izložbu je otvorila Vesna Crnoglavac, koja je pomoćnik direktora Narodnog muzeja u Nišu, muzejski savetnik i arheolog. Takođe prisutnima se obratio i direktor Centra u Nišu, Goran Stamenović, kao i profesori Fakulteta digitalnih umetnosti: Vesna Vasović, Mile Kocev, Marija Radosavljević, Predrag Stamenković, Tiana Mitić i Petar Bojović.

 

Izložba je nastala u prethodnoj školskoj godini, kroz tradicionalne likovne tehnike i raznolike discipline grafičkog dizajna, gde su studenti kreirali nova i autentična vizuelna rešenja. Radovi koji su predstavljeni na izložbi – Met art vol. 4 su iz oblasti vizelnog identiteta, ilustracije, fotografije, kaligrafije, tipografije, ambalaže, kao i publikacija. Takođe su predstavljeni i radovi studenata u tradicionalnim likovnim tehnikama kroz crteže i slike, zbog kojih treba posetiti ovu originalnu i nesvakidašnju izložbu.