Deseta jubilarna godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan, iz Beograda i Niša DizajnUM10 i ove, treće godine zaredom, biće prikazana i u online formatu!
 
Svi zainteresovani posetioci godišnju izložbu DizajnUM10 mogli su da posete tokom jula meseca u Ustanovi kulture Parobrod. Međutim, svi koji nisu bili u mogućnosti da tada pogledaju radove naših studenata, sada imaju priliku da izložene radove pogledaju online. Naš cilj i ovog puta je da izložba vizuelno komunicira na globalnom nivou, sa posmatračima iz celog sveta.
 
Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti u okviru radova interdisciplinarnog: grafičkog, interaktivnog i modnog dizajna odgovorili su izazovima savremenog dizajna i umetnosti, poštujući principe održivog dizajna, društvene odgovornosti i rodne ravnopravnosti.
 
U radu sa profesorima Fakulteta digitalnih umetnosti studenti su savladali brojne teorijske i stručno umetničke studijske programe i njihovi radovi svedoče o vizuelnim veštinama, ali i o novom alternativnom vidjenju dizajna, dok radovi nastali u postkovid vremenu i interakciji umetnik/učitelj omogućavaju komunikaciju u virtuelnom svetu bez granica.
 
Uživajte u radovima naših studenata putem sledećeg linka:
 
https://metart.metropolitan.ac.rs/