U subotu, 21. maja, sa početkom u 12:00 časova, održano je polufinale takmičenja „IT projekat godine“ u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Beogradu i Poslovno – obrazovnom centru Univerziteta Metropolitan u Nišu. U polufinalnom danu takmičenja ukupno je učestvovalo 16 ekipa iz Beograda i Niša, a u finale se plasiralo 7 timova koji će se u nedelju 29. maja, sa početkom u 12:00 časova, boriti za plasman i vredne nagrade.

 

Komisija koju su činili profesori, saradnici u nastavi, kao i sadašnji stipendisti Univerziteta Metropolitan, imala je težak zadatak, da na osnovu prezentovanja projekata, odabere najkompletniji, koji će ući u finale. U finale takmičenja su se plasirali sledeći timovi:

 

Tim iz Elektortehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda, sa projektom Quake,

Tim iz Elektortehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva, sa projektom PiControl,

Tim iz Elektortehničke škole „Rade Končar“ iz Beograda, sa projektom Belgrade like home,

Tim iz Elektortehničke škole „Mija Stanimirović“ iz Niša, sa projektom Tabula Rasa,

Tim iz Tehničke škole „15. maj“ iz Prokuplja, sa projektom Profesionalni e-upravnik,

Tim iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja, sa projektom Multifunkcionalni robot,

Tim iz Tehničke škole u Zajčaru, sa projektom Smart Heating.

 

Ideja ovog takmičenja je bila da se odabrane srednje škole takmiče radom svojih timova na realizaciji određenog projekta u oblasti Informacionih tehnologija, u trajanju do 4 meseca.

 

Cilj takmičenja „IT projekat godine“ je da pripremi buduće studente informatike za uspešno studiranje, da im omogući da ovladaju veštinama i znanjima projektnog i timskog razvoja IT aplikacija, kao i da im pomogne u razumevanju razlike između užih disciplina računarstva, kao što su: Informacione tehnologije, Softversko inženjerstvo, Informacioni sistemi i Računarske nauke.

 

Finaliste očekujemo u nedelju u 12:00 časova, u prostorijama Univerzieta Metropolitan u Beogradu i želimo im puno sreće!

 

Atmosferu, utiske i više detalja kako je proteklo samo polufinale takmičenja pogledajte u nastavku.