Studenti Univerziteta Metropolitan iz Niša su još jednom pokazali koliko vole nesebično da dele svoje znanje i pomognu drugima da bi bili srećniji. Održana je radionica crtanja za dečicu iz Udruženja MNRO na temu „Moj prijatelj“, na kojoj su se pored planirane aktivnosti svi prisutni i lepo družili.

 

Profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti, Marija Radosavljević se odazvala pozivu Udruženja Volonterskog centra iz Niša, zajedno sa studentima druge, treće i četvrte godine: Aleksom Novovićem, Natalijom Stojković, Stanislavom Pavlovićem, Lunom Stošić, Katarinom Stojanović i Kristinom Ivanović, za rad i realizaciju projekta „Kako organizovati inkluzivne aktivnosti u slobodno vreme za mlade“.

 

Cilj ovog projekta i obuke bio je da unapredi znanje i veštine osoba koje rade sa mladima u oblasti osmišljavanja i realizacije inkluzivnih aktivnosti, za kvalitetno provođenje slobodnog vremena za sve mlade ljude. Zajednička aktivnost studenata Fakulteta digitalnih umetnosti iz Niša i osoba sa invaliditetom iz Udruženja MNRO je pokazala veliku ljubav i da smo svi zapravo isti.

 

Nakon uspešno održane radionice crtanja, svi radovi su bili izloženi u Oficirskom domu u periodu od 05. do 07. oktobra 2019. godine, kada je Udruženje MNRO obeležavalo dan osoba sa invaliditetom u Nišu.

 

Ovakav vid aktivnosti je značajan za celo društvo, jer su na taj način osobe sa invaliditetom vidljive u lokalnoj zajednici – njihov život, rad i delo koji nam pomažu da budemo bolji i srećniji svi zajedno.