U sredu, 6. aprila održana je onlajn mentoring radionica kao priprema za učešće na takmičenju „Uhvati ideju“ za najbolji video rad, u okviru manifestacije Dan devojčica u IKT-u i projekta koji Udruženje Poslovnih Žena Srbije sprovodi sa Gradom Beogradom „Beogradske preduzetničke ikone i mlade nade – zmajice u inovacijama“, u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva za 2022. godinu koji sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Radionicu je vodila naša članica UPŽ Srbije Tatjana Mamula Nikolić koja je profesor na Univerzitetu Metropolitan, na Fakultetu za menadžment i koja se bavi konsultantskim poslovima, drži treninge u oblasti menadžmenta i istraživanja tržišta i vlasnica je firme ACT2B iz Beograda, uz podršku članica UPŽ Srbije, iskusnih mentorki Olivere Popović potpredsednice Udruženja i Tijane Sekulić, vlasnice firme AT Consulting.

Radionica je bila veoma uspešna i izuzetno dobro posećena, učestvovale su škole koje su prijavile svoje timove za takmičenje. Devojčice, učenice završnih razreda osnovne škole imale su priliku da dobiju odgovore na mnoga pitanja u vezi sa pripremom video rada.