Održana 14. Međunarodna konferencija o bezbednosti informacija – BISEC’2023

Održana 14. Međunarodna konferencija o bezbednosti informacija – BISEC’2023

28.11.2023.

Univerzitet Metropolitan i Udruženje eSigurnost uspešno su organizovali 14. po redu Međunarodnu konferenciju o bezbednosti poslovnih informacija (BISEC’2023), na Univerzitetu Metropoliten u Nišu.

 

I ove godine na konferenciji bilo je reči o najvažnijim i najaktuelnijim temama o bezbednosti sistema, koji su naša budućnost. Cilj konferencije bio je jačanje veza između privrednog sektora, javnog sektora i akademskih krugova u oblasti informacione bezbednosti i komunikacionih sistema, uzimajući u obzir savremene standarde u ovoj oblasti, kao i najnovije informaciono – komunikacione tehnologije u praksi.

 

Ove godine glavna tema konferencije bila je: Etika i sigurnost generativne veštačke inteligencije.

 

Na konferenciji prezentovano je 20 radova, od autora iz: Španije, Nemačke, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Indije i Srbije.

 

Glavni govornici su bili iz Španije, Bugarske i Srbije. Autor iz Španije bio je Adrián Campazas Vega sa Univerziteta Leona koji je govorio na temu: „Problemi sajber bezbednosti u robotskim platformama“, iz Bugarske su govornici su bili: Stefan Tafkov i Zlatogor Minchev sa Univerziteta iz Sofije čija tema je bila: „Otkrivanje zlonamernog softvera i ransomvare-a pomoću modela grafikona“ , a iz Srbije je Dragana Radojičić sa Univerziteta Beograd na govorila na temu: „Procena statističkih informacija iz podataka iz knjige naloga“.

 

Konferenciju je pratilo preko 50 učesnika uživo i preko 70 učesnika online.

 

Univerzitet Metropolitan ponosan je što je još jednom ispunjena misija BISEC konferencije da poveže sektor privrede, javni sektor i akademske krugove iz oblasti bezbednosti informacionih i komunikacionih sistema, istražujući savremene standarde u ovoj oblasti i praktučnu primenu najnovijih informacionih i komunikacionih tehnologija, a u isto vreme ugosti stručnjake iz pomenutih oblasti iz svih delova sveta.

 

Hvala svim učesnicima, vidimo se sledeće godine!