Održano je još jedno konceptualno veče MET Geek Night na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u inat ponedeljku i najomraženijem danu, takozvanom „Monday syndrome“. Predavač aktuelne i zanimljive teme „Veštačka inteligencija – Gde je danas i kako će nas promeniti?“, bila je Anita Jović, osnivač AI Serbia organizacije koja se bavi neformalnom edukacijom u domenu veštačke inteligencije i mašinskog učenja.

 

Na Univerzitetu Metropolitan je bilo reči o razvoju veštačke inteligencije, gde je veštačka inteligencija danas, trendovi i izazovi koji nas očekuju u narednom periodu. Nakon održanog predavanja prisutni su mogli da razmene mišljenja sa gostujućim predavačem i postave pitanja koja su vezana za ovu oblast.

 

Anita Jović je svoju karijeru započela doprinoseći izgradnji preduzetničkog ekosistema i inovacija u Srbiji, kao deo ICT Hub tima. Takođe je deo IT industrije već 5 godina i iza sebe ima projekte koji su uključivali java development, rad sa bazama podataka, Product Marketing Management i strateško razmišljanje. Najviše voli da radi na stvaranju inovativnih proizvoda i da pomaže mladim ljudima da kroz neformalnu edukaciju budu u toku sa veštinama koje su potrebne na tehnološkom tržištu.

 

Uskoro se vidimo na novom MET Geek Night-u, sa aktuelnim temama koje su zastupljene u celom svetu.