Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, a u okviru sekcije za Grafički dizajn kod profesorke Marije Radosavljević, imali su još jedno gostujuće predavanje, svetski poznate dizajnerke koja živi i radi u Španiji – Miljane Mime Tošić.

 

Gostujuće predavanje je bilo koncipirano kao panel diskusija u okviru koje se govorilo o ličnom razvoju dizajnera kao art direktora, kako je dizajnerka uspela da opstatane do danas među jakom konkurencijom, šta je inspiriše, koje su to savremene tehnike dizajnera u Španiji i kako je nastao svetski poznat brend – Mimology.

 

Brend Mimologija je zapravo imaginarni svet, koji se gleda kroz objektiv kreatorke Miljane Mime Tošić. Posle diplomiranja na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu, Mima je radila u različitim dizajnerskim studijima i na televizijama širom zemlje. Godine 2009. se preselila u sunčanu Španiju gde srećno živi i radi. Osnovala je sopstveni samostalni kreativni studio gde njene ideje postaju stvarnost i istražuju svetske veze sa klijentima kroz multidisciplinarne projekte. Njen dizajn i saradnja sa klijentima su rasprostranjeni širom sveta, i ona je uvek dočekana veselim – ciao, hola, bon dia i zdravo. Veruje da u svakoj stvari postoji lepota i smisao, a njeni radovi se mogu pronaći na: www.mimology.net

 

Kroz primer gostujućeg predavača, uspešne dizajnerke Miljane Mime Tošić, studenti 2. i 3. godine FDU-a su mogli da se ohrabre i pokrenu kreativne ideje za neki svoj svet, koji u budućnosti mogu podeliti sa publikom širom planete, a koji možda na prvi kontakt neće uspeti sa klijentima.