Na Metropolitan univerzitetu u Beogradu održano je gostujuće predavanje na aktuelnu temu – Bitkoin kao fenomen od strane predavača Aleksandra Matanovića i Nikole Cvijovića iz firme ECD.rs, koji poseduju višegodišnje iskustvo u radu sa kriptovalutama koje obuhvata i više različitih aspekata poput rudarenja, menjačkih poslova, razvoja softverskih alata i aplikacija za plaćanje, razvoj zakonske regulative i još mnogo toga.
 
Studenti su imali priliku da čuju kako se Bitkoin razvijao u proteklih desetak godina, kako je prihvaćena kriptovaluta kao način plaćanja u svetu, šta je i kako funkcioniše primena blokčejn tehnologije itd. Takođe su saznali kako je moguće upravljati kriptovalutama i kako izgleda i funkcioniše kripto automat, koji su rizici prilikom investiranja, kako izgleda trgovanje na berzama kriptovaluta, kako otvoriti wallet i kako bezbedno čuvati kriptovalutu.
 
Pored toga što su predavači upoznali prisutne sa svim pojmovima, aktuelnustima, ujedno su izneli i razne primere i iskustva iz prakse, što je prisutnima bilo posebno zanimljivo, a predavanje je učinilo dinamičnim i interaktivnim. Predavači iz ECD-a su se potrudili i pripremili i iznenađenje za sve prisutne u vidu poklona, dok su pojedini studenti imali priliku da osvoje i deo Bitkoina.
 
Nakon održanog predavanja, druženje se nastavilo ispred Univerziteta Metropolitan, na Dunavskom keju u popodnevnim satima uz muziku, gde su predstavnici ECD-a odgovarali na dodatna pitanja svih prisutnih, ali i zainteresovanih prolaznika. Atmosferu je dodatno učinilo zanimljivom i dolazak našeg poznatog umetnika, pevača i tekstopisca Ramba Amadeusa, koji je došao na ideju da se oproba i u svetu kriptovaluta o čemu će studenti Univerziteta biti posebno obavešteni.