„Najtajajnije” udruženje 12p otkrilo tajne uspešnog freelance-inga

„Najtajajnije” udruženje 12p otkrilo tajne uspešnog freelance-inga

13.06.2018.

U organizaciji „najtajajnijeg udruženja na svetu 12p na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, održana je još jedna radionica neformalnog karaktera –  pOSTANI FREELANCER. Prisutni su na radionici dobili nove informacije o freelance poslovima, odnosima sa klijentima, pravnim aspektima, ali i kako mogu povećati svoje šanse da budu primećeni na portalima i kako ostvariti značajne prihode.

 

Nakon što su članovi Udruženja 12p  dodatno rezimirali gradivo tj. teme sa prethodnih radionica, sada je bilo reči o:

 

– Kako pokrenuti uspešan blog uz iskustva samohrane majke
– Saveti za učenje i preokrete u karijeri
– Kako raditi ono što volite i „zapušiti“ usta okolini svojim uspehom
– Deljenje iskustava sa klijentima različitih nacionalnosti
– Pravni aspekti, prilivi i komunikacija sa klijentima

 

Predavači ove radionice su bili – Vladana Stanojević, autor sajta Sačekaj malo – dnevnik Supermame i Miloš Đurđević, freelancer sa preko 5 godina iskustva i nekoliko nagrada za rad na kratkim animiranim filmovima. Obzirom da se radilo o „najtajajnijem” udruženju sa ovih prostora, i ovog puta su prisutni imali priliku da čuju čak 2 tajna gosta, koja su se uključila putem Skype-a.

 

Prva tajna gošća bila je Gertruda, Gee tj. dr Gee, koja podučava mlade freelancer-e kako da postignu njen uspeh. Godine 2015. diplomirala je na doktorskim studijama iz mikrobiologije i imunologije, ali uprkos takvom obrazovanju, ona i njena porodica su se našli u finansijskom škripcu. Long story short, ona je otkrila kako da savlada bloging i društvene mreže te ih okrene u svoju korist, tako da postanu profitabilni freelance biznis, radeći pritom i svoj redovni posao od 9h do 17h. Sada je odlučna u nameri da pomogne drugim zaposlenim mamama da urade istu stvar. Freelance posao joj je trenutno primarni izvor prihoda.


Sledeći tajni gost bio je Rene, uspešni mladi preduzetnik, koji već godinama angažuje freelancer-e za svoje projekte. Na svojoj stranici pripremljenoj za ovu priliku www.rene.is/not-a-freelancer, Rene piše o greškama freelancer-a, ali i o putovanjima. Nakon što je završio fakultet, pitao se šta nije u redu sa njim, a istina je bila da nikada zaista nije želeo da radi, pogotovo ne od ustaljenog radnog vremena sa tačnom satnicom. Tokom svog prvog takvog posla, počeo je da pravi „niche” sajtove, u nadi da nikad neće morati da radi za nekog drugog. Kako je potvrdio, sjajan je osećaj dati otkaz sa velikim osmehom na licu. Sada je srećan što zarađuje za život od sopstvenih kreacija i ima potpunu slobodu.

 

Predviđeno trajanje radionice bilo je oko 2h, međutim tridesetak gostiju i članova Udruženja 12p napustilo je prostorije Univerziteta Metropolitan u kasnijim večernjim satima, posle 22h, što samo govori koliko je radionica bila korisna i zanimljiva. U planu je još sličnih radionica u saradnji sa Udruženjem 12p, gde će svi zainteresovani moći da čuju najnovije teme i iskustva predavača o tome kako pOSTATI FREELANCER.