Profesor Modnog dizajna na Fakultetu digitalnih umetnosti, Aleksandar Protić nas je i ovog puta fascinirao održanom revijom za jesen/zimu 2020/21 u okviru Moda Lisboa AWAKE, Lisabon Fashion Week-a.

 

Nova kolekcija, modnog eksperta i profesora Univerziteta Metropolitan, nastavlja sa daljim istraživanjem impresija o ličnostima, posebnosti i jedinstvenosti, što je započeto sa prikazanom kolekcijom za proleće/leto 2020. Ovog puta kolekcija za jesen/zimu se kretala u drugom pravcu, istražujući više geometrijske forme kako u kroju tako i u silueti koje pridodaju „oštrijem“ izgledu same kolekcije.

 

Kolekcija za jesen/zimu je pretežno tamna, kolorit se kreće od crne boje, koja preovlađuje kolekcijom, preko jarko plave i do višebojnih, protkanim lureksom i štampanim floralnim materijalom. Kao što je skoro uvek slučaj, i u novoprikazanoj kolekciji profesora Modnog dizajna, Aleksandra Protića postoji ta neobična igra oštrih vs. fluidnih formi, koja kao i uvek fascinira sve ljubitelje mode, ali i daje unikatnost modnog dela uspešnog kreatora.

 

MODALISBOA AWAKE | ALEKSANDAR PROTIĆ | FW 20/21