Mladi dizajneri sa Univerziteta Metropolitan obeležili revijalne večeri L’Oreal Fashion Week-a

Mladi dizajneri sa Univerziteta Metropolitan obeležili revijalne večeri L’Oreal Fashion Week-a

18.11.2022.

Na reviji Fashion Incubator by Perwoll – Best od young Serbian designers, ljubiteljima mode predstavili su se najtalentovaniji mladi modni dizajneri čiji talenat je prepoznala i promoviše platforma Fashion Incubator. Među njima našli su se i studentkinja Modnog dizajna Emilija Zdravković, kao i diplomac Dino Puljić. Tema revije bila je “Fashion is art”.

 

Emilja Zdravković studentkinja Modnog dizajna predstavila je svoja 2 modela, koja su bila inspirisana samim pojmom umetnosti, jer Emilijina filozofija jeste da je svaki čovek sam po sebi umetnosti i vodeći se tom idejom došla je do zaključka da kada razmišljamo o čoveku prvo zapazimo njegovu kožu, sve njene lepote i mane, nabore, boje i upravo ljudska koža bila je ispiracija za modele koje je kreirala.

 

Dino Puljic diplomac Modnog dizajna prikazao je modele koji govore o konstantnoj borbi i preplitanju svetlosti i tame. O tome kako u određenim situacijama pojave koje ne idu zajedno mogu činiti jednu smislenu celinu. Osim u koloritu modeli se razliku i u načinu rada. Jaka kostrukcija i specijalan način drapiranja, oštre linije kao i sama forma su nešto što karaketiše prvi “beli” model, predstavljajuću na taj način težnju i stabilost koju svetlost teži da održi u nama. Nasuprot tome, drugi “crni model” predstavlja tu neuhvatljivu tamnu stranu, koja ima tendenciju da se provouče i kroz najmanji prorez. Dino poručuje da je ključno ne dozvolti crnoj strani da preovlada. Samim tim karakteristike tog modela su laganije forme, kako u konstrukciji tako i u finalnoj izradi.

 

Modni inkubator pružio je sjajne uslove da mladni dizajneri predstave svoj talenat i kreativnost i još jednom dokaže koliko su studenti Univerzieta Metropolitan posvećeni, stručni i uspešni.

 

Čestitamo Emiliji i Dinu na još jednom velikom i značajnom projektu, ponosni smo na vas!