MET TALKS / Pobedi kao tim

MET TALKS / Pobedi kao tim

25.10.2023.

Na Univerzitetu Metropolitan se u petak 20. oktobra održalo gostujuće predavanje gospodina Darka Radosavljevića, koji trenutno obavlja funkciju Head of Retail Operations za EU tržišta unutar Sport Vision Grupe. Predavanje je bilo usmereno na studente Fakulteta za Menadžment, sa posebnim fokusom na oblast prodaje i timskog rada.

 

Moderator ovog gostujućeg predavanja bio je Nikola Davidović, student 4. godine Fakulteta za menadžment.

 

Darko Radosavljević donosi sa sobom više od 15 godina bogatog iskustva u upravljanju ljudima i procesima, sa naglaskom na farmaceutsku i sportsku industriju. Svojim impresivnim iskustvom, Darko je doveo do širenja tržišnih niša i poboljšanja operacija u EU i drugim tržištima.

 

Tema njegovog predavanja bila je „Pobedi kao tim,“ a fokusirala se na ključne aspekte prodaje. Darko je detaljno razgovarao o osnovnim koracima u prodaji kao ključnom alatu u komunikaciji između kupca i prodavca. Takođe je istakao značaj KPI-eva (Key Performance Indicators) kao osnovnog modela praćenja ostvarenja zadatih ciljeva, kao i sistema bonusiranja kao efikasnog alata za motivaciju zaposlenih.

 

Darko Radosavljević je studentima Univerziteta Metropolitan pružio uvid u svoje dragoceno iskustvo i stručnost u oblasti maloprodaje, ističući značaj timskog rada i efikasnih prodajnih strategija. Studenti su imali priliku da postave pitanja, da diskutuju o izazovima savremene prodaje, kao i da dobiju dragoceno znanje koje će im koristiti u budućim profesionalnim karijerama.

 

Univerzitet Metropolitan se zahvaljuje gospodinu Darku Radosavljeviću što je podelio svoje iskustvo sa našim studentima. Njegova strast prema timskom radu i prodaji ostavlja jak utisak, a studenti će nastojati da se rukovode njegovim savetima.