U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – „MET Talks“ održaće se online panel diskusija preko Zoom platforme na temu „Public affairs i lobiranje tokom pandemije koji će održati gospodin Dominik Meier, suvlasnik i senior partner konsultantske kuće Miller & Meier Consulting, Dr Stuart Thomson Chart.PR, direktor public affairs u BDB Pitmans u Londonu i doc. dr Ana Bovan, profesor na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan, praktičar i istraživač lobiranja.

 

Online panel diskusija će pružiti retko koristan pogled na public affairs i lobiranje tokom pandemije iz krajnje praktičnog ugla. Tri evropska eksperta – Bovan, Thomson i Meier spajaju više izazovnih funkcija i poziva, jer su sva tri panelista istovremeno praktičari, istraživači, aktivisti, autori i edukatori. Tema panela obuhvatiće dominantne aspekte lobiranja u okolnostima 2020. godine, upotrebu digitalnih kanala, transparentnost i regulativu. Diskusija će biti na engleskom jeziku, a panelisti će se uključivati uživo iz Londona, Berlina i Beograda.

 

Dominik Meier je suvlasnik i senior partner konsultantske kuće Miller & Meier Consulting (1997) u Berlinu i istaknuti predstavnik međunarodne mreže FIPRA. Dugogodišnji je predsednik najuticajnijeg Udruženja političkih konsultanata Nemačke de’ge’pol, i koautor knjige „Power and its Logic“. Član je Upravnog odbora PACE, Public Affairs Community of Europe. Dominik Meier je visiting profesor  na više univerziteta, između ostalih na Heinrich-Heine Univerzitetu u Dizeldorfu, kao i  član Saveta  University for Professional Studies (DUW) u Berlinu. Član je žirija za Politikaward, priznanja za političku komunikaciju u Nemačkoj i član uredništva stručnog časopisa Political Science Applied.

 

Dr. Stuart Thomson je direktor public affairs u BDB Pitmans u Londonu. Dobitnik je Vuelio priznanja kao Online Influencer of the Year za 2020. Predavač je na Public Relations and Communications Association, PRCA i Chartered Institute of Public Relations, CIPR. Dr Thomson je autor nekoliko knjiga, uključujući: New Activism and the Corporate Response, Public Affairs in Practice, The Dictionary of Labour Quotations i Public Affairs: A Global Perspective. Total Politics ga je uvrstio među Top 100 konsultanata za lobiranje i javne poslove.

 

Doc. dr Ana B. Bovan je praktičar i istraživač lobiranja od 1993. godine. Kreator je i implementator lobističkih programa i savetnik brojnih kompanija i političkih stranaka, uključujući kompanije sa Fortune 500 liste. Autor naučnih radova i udžbenika „Pregovaranje i lobiranje“ na Univerzitetu Metropolitan. Predavač na Weller International Business School u Parizu. Osnivač je i prvi predsednik Društva lobista Srbije, osnivač i prvi potpredsenik SAM – Srpske asocijacije menadžera. Član je PACE, Public Affairs Community of Europe. Predsednik je ekspertske organizacije CEDEF, Central European Development Forum.

 

Moderator online panel diskusije: Ivan Jovanović, master student Univerziteta Metropolitan i koordinator projekata u organizaciji CEDEF.

 

Pozivamo vas da budete deo MET online panel diskusije i da od vrhunskih eksperata iz oblasti odnosa s javnošću i lobiranja dobijete nova saznanja i praktične savete na koji način organizacije deluju u doba globalne pandemije. 

 

Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite MET Online Panel Discussion u petak od 14h!