MET TALKS / održano predavanje „ Piksel X vektor / dizajn i forzec“

MET TALKS / održano predavanje „ Piksel X vektor / dizajn i forzec“

28.05.2024.

Gostujuće predavanje Tijane Pavlov održano je u utorak, 21. maja na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. Događaj je uspešno održan u okviru projekta MET Talks i okupio je brojne zainteresovane studente.

 

Tokom predavanja, studenti su imali priliku da više čuju o profesionalnom odnosu između likovnih urednika izdavačkih kuća i ilustratora. Tijana Pavlov je detaljno opisala sve faze rada na oblikovanju knjiga, udžbenika i slikovnica, od početne ideje do krajnje realizacije i promocije. Poseban naglasak stavljen je na koordinaciju i usklađivanje između autora teksta, likovnog urednika, grafičkog dizajnera i ilustratora, što je studentima omogućilo da shvate kompleksnost i važnost timskog rada u procesu stvaranja ilustracija za publikacije. Pored teorijskog dela, studenti su učestvovali i u radionici gde su imali priliku da realizuju jednu ilustraciju na osnovu zadatog pojma i njene primene.

 

Ovo predavanje predstavlja samo jedan od mnogih inspirativnih događaja koje Univerzitet Metropolitan organizuje. Ostajemo posvećeni u pružanju znanja i inspiracije za vašu profesionalnu budućnost, i nastavljamo da organizujemo događaje koji će obogatiti vaše obrazovanje.

 

Hvala vam što ste bili deo ovog događaja, i nastavite da pratite naše najnovije vesti kako biste ostali u toku sa svim aktuelnostima na Univerzitetu Metropolitan.