MET TALKS / Održano predavanje „Leading self – liderstvo kroz prepoznavanje svojih snaga i kako raditi na njima“

MET TALKS / Održano predavanje „Leading self – liderstvo kroz prepoznavanje svojih snaga i kako raditi na njima“

22.11.2023.

Gostujuće predavanje Ane Petrović održano je u ponedeljak, 20. novembra na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u okviru projekta MET Talks. Tema ovog gostujućeg predavanja bila je „Leading self – liderstvo kroz prepoznavanje svojih snaga i kako raditi na njima“.

 

Ana Petrović, psiholog sa diplomom Sheffiled University i master studijama na University of Leicester u Velikoj Britaniji, članica British Psychological Association, predstavila je studentima svoje bogato iskustvo i ekspertizu u oblasti liderstva. Ona trenutno radi na strateškim projektima komunikacije i istovremeno je tutor na Executive MBA programu, fokusirajući se na temu liderstva.

 

„Leading self“ je ključni koncept u razvoju liderstva i ličnog rasta, naglašavajući sposobnost pojedinca da efikasno upravlja i vodi samog sebe. U okviru predavanja, Ana je istakla važnost razvoja samosvesti, emocionalne inteligencije, discipline i proaktivnog pristupa. Ključne komponente obuhvataju razumevanje sopstvenih snaga i slabosti, primenu emocionalne inteligencije u neposrednom okruženju, postavljanje i upravljanje ciljevima, prilagođavanje promenama i kontinuirano učenje. Zapravo, vođenje sebe podrazumeva proaktivne napore da se shvati, upravlja i unaprede lične karakteristike, što čini osnovu i za efikasno vođenje drugih.

 

Moderator gostujućeg predavanja bila je profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Ana Bovan.

 

Ovo gostujuće predavanje predstavilo je izuzetnu priliku za studente da bolje razumeju ključne aspekte liderstva, kao i da steknu dragocena znanja koja će im pomoći u njihovom budućem profesionalnom razvoju.

 

Univerzitet Metropolitan ostaje posvećen organizaciji događaja poput MET Talks-a, pružajući studentima inspiraciju i znanje iz različitih oblasti. Zahvaljujemo svima koji su bili deo ovog događaja i pozivamo vas da pratite naše najnovije vesti kako biste ostali u toku sa svim aktuelnostima na Univerzitetu Metropolitan.