MET TALKS / održano predavanje „Helpovim stazama održivosti – pomoć za samopomoć”

MET TALKS / održano predavanje „Helpovim stazama održivosti – pomoć za samopomoć”

11.04.2024.

MET TALKS / održano predavanje „Helpovim stazama održivosti – pomoć za samopomoć”

 

Gostujuće predavanje Maše Bubanj održano je u ponedeljak, 8. aprila na Univerzitetu Metropolitan u Nišu. Događaj je uspešno održan u okviru projekta MET Talks i okupio je brojne zainteresovane studente.

 

Na gostujućem predavanju studenti su imali priliku da slušaju o „Helpovim stazama održivosti – pomoći za samopomoć“. Maša Bubanj, sa više od 25 godina iskustva u humanitarnoj i razvojnoj saradnji, predstavila je njihov pristup unapređenju životnih uslova, inkluziji i ekonomskom osnaživanju marginalizovanih grupa u regionu.

 

Fokus Helpovih aktivnosti u Srbiji je na podršci mladima, ženama, osobama sa invaliditetom i nacionalnim manjinama. Kroz principe „pomoći za samopomoć“, Help doprinosi samostalnosti i održivosti zajednica, s ciljem stvaranja stabilnih i rastućih lokalnih zajednica.

 

Studenti su imali priliku da čuju o konkretnim projektima koje Help sprovodi, uključujući pružanje grantova, obuke za pokretanje sopstvenih biznisa, unapređenje infrastrukture i pristupa obrazovanju, kao i aktivnosti koje podstiču ekološku svest i primenu principa održivog razvoja.

 

Moderator gostujućeg predavanja bio je profesor Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Bojan Đorđević.

 

Ovo predavanje predstavlja samo jedan od mnogih inspirativnih događaja koje Univerzitet Metropolitan organizuje. Ostajemo posvećeni u pružanju znanja i inspiracije za vašu profesionalnu budućnost, i nastavljamo da organizujemo događaje koji će obogatiti vaše obrazovanje.

 

Hvala vam što ste bili deo ovog događaja, i nastavite da pratite naše najnovije vesti kako biste ostali u toku sa svim aktuelnostima na Univerzitetu Metropolitan.