Poslovno-obrazovni centar Univerziteta Metropolitan u Nišu je organizovao za srednjoškolce iz Pirota i Vranja još jedan MET izlet, gde su prisutni srednjoškolci četvrtog razreda gimnazije, ekonomske i tehničke škole imali priliku da se upoznaju sa radom Univerziteta, studijskim programima, ranim upisnim rokom, profesorima, ali i najsavremenijom opremom za rad.
 
Održane su i edukativne radionice za sve srednjoškolce, koji su mogli da biraju između 3 oblasti onu koja ih najviše interesuje. Radionicu iz IT-a su održali stipendisti Fakulteta informacionih tehnologija, Veljko Sićević i Ilija Tijanić, sa dve teme: Uvod u Java programiranje i Baza podataka. Radionicu iz grafičkog dizajna je držala Nataša Ilić, koja je deo Dizajn i marketing tima Univerziteta Metropolitan sa zanimljivim temama: Photoshop i obrada fotografija i Photoshop i obrada postera. Iz oblasti marketinga, radionice je održala Milica Mladenović, asistent sa Fakulteta za menadžment, sa temama: Preduzetništvo, Digitalni marketing i Odnosi sa javnošću.
 
Nakon završenih radionica, srednjoškolci koji su posetili Univerzitet Metropolitan, imali su priliku da se zabave i druže u okviru MET fun room-a, igrajući stoni tenis i pikado. Takođe u sklopu MET izleta je bio uključen i obilazak znamenitosti grada Niša.