U četvrtak, 12. marta 2020. godine od 18h, održaće se konceptualno veče MET Geek Night na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u učionici U2. Tema koja će se obrađivati je vezana za 5G mrežu i aktuelne izazove koji prate implementaciju iste u svetu i kod nas.

 

Kako se bliži postavljanje prvih komercijalnih mreža pete generacije mobilnih sistema (5G) u svetu, naučnici i inženjeri vodećih kompanija telekomunikacione opreme i usluga morali su da prođu kroz mnoge prepreke i izazove, da bi došli do standarda koji će se globalno lansirati kao 5G! U okviru ovog predavanja će biti reči o istoriji generacija mobilnih sistema, šta je svaka nova generacija donela, šta donosi 5G u odnosu na 4G/LTE i gde je Srbija u svemu ovome?

 

Predavač na MET Geek Night-u je doc. dr Nemanja Zdravković, koji je završio master studije na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu i doktorske studije na Univerzitetu u Norveškoj iz oblasti elektronike i telekomunikacija (Norwegian University of Science and Technology – NTNU). Doc. dr Nemanja Zdravković  predaje na Fakultetu informacionih tehnologija, Univerziteta Metropolitan u Beogradu.

 

Predavanje o aktuelnoj 5G mreži je namenjeno studentima, đacima završnih godina srednjih škola, kao i široj publici. Očekujemo vas na još jednom nezaboravnom MET Geek Night-u, a sve što treba da uradite je da se prijavite, jer je broj mesta ograničen:

 

captcha

 

Vidimo se u četvrtak na MET Geek Night-u!