MET DESIGN CHALLENGE powered by Chipsy & Univerzitet Metropolitan, otkrio nove mlade talente iz oblasti dizajna

MET DESIGN CHALLENGE powered by Chipsy & Univerzitet Metropolitan, otkrio nove mlade talente iz oblasti dizajna

27.03.2023.

MET DESIGN CHALLENGE powered by Chipsy & Univerzitet Metropolitan, za srednjoškolce 3. i 4. razreda – održan je proteklog vikenda na Univerzitetu Metropolitan, u Beogradu i Nišu.

 

Na MET DESIGN CHALLENGE -u je učestvovalo je 22 tima koji su imali čitav dan da osmisle i kreiraju svoje rešenje na temu: “Oživi redizajnom Chipsy Classic pakovanje” Na samom početku takmičenja, održana je i radionica „Ilustracija“ koju su održali profesorka FDU-a, MA Madlena Dašić, zajedno sa art direktorom Univerziteta Metropolitan Petrom Cvetkovićem.

 

Takođe, tokom celog challenge-a, svi takmičari imali su neprekidnu podršku naših sjajnih studenata MET mentora.

 

Stručni žiri u Beogradu činili su: profesorke Ana Kecman Miletić i Neda Šormaz profesorke na Fakultetu digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan i Marija Ivković iz kompanije PepsiCo, kao predstavnik brenda Chipsy.

 

Stručni žiri u Nišu činili su: dekan Mile Kocev i profesorke Vesna Vasović i Tijana Šćekić sa Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Prvo mesto u Beogradu za najbolje rešenje nove Chipsy ambalaže osovojio je ITHS tim – koji su činili Pavle Vasiljević i Marko Branković i osvojili vaučer  od po 1.000€ za upis na prvu godinu  Fakultetu digitalnih umetnosti.

 

Drugo mesto u Beogradu i nagradu od 700€ za upis je osvojio tim – MGP, a članovi tima bili su: Isidora Zdravković i Uroš Simić.

 

Treće mesto u Beogradu i vaučer za upis od 500€ stručni žiri dodelio je timu Uljezi u čijem su sastavu bili: Emilija Tomić, Ružica Kraguljac, Andrijana Mladenović i Anja Petković.

 

Prvo mesto u Nišu za najbolje kreiranu video igru osvojio je tim – Individualci  u sledećem sastavu: Marko Marković i Marko Cvetković, oni su osvojili vaučer od po 1.000€ za upis na prvu godinu Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Drugo mesrto u Nišu i nagradu od 700€ za upis je osvojio tim – Kontrast, a članovi tima su Dina Jović i Emilija Cvetković.

 

Treće mesto u Nišu i vaučer za upis od 500€ osvojio je tim – Impulsive, koji su činili: Jelena Cekić, Anastasija Vučković, Mateja Jović i Strahinja Spasić.

 

Svi finalisti hackathon-a dobili su od Univerziteta Metropolitan i vaučer za umanjenje školarine u iznosu od 200€, za upis na 1. godinu studija. Chipsy obezbedio je svim pobedničkim timovima vredne robne nagrade, u vidu tehničke opreme.

 

Koristimo ovu priliku da se posebno zahvalimo kompaniji PepsiCo na partnerstvu, radujemo se svim budućim saradnjama!

 

Zahvaljujemo se svim takmičarima, kao i timu Univerziteta Metropolitan, studentima-mentorima i profesorima, bez kojih realizacija ovog takmičenja ne bi bila ovoliko uspešna.

 

Posebno se zahvaljujemo kompaniji Knjaz Miloš, našem dugogodišnjem partneru, koja nam pruža podršku sve ove godine! Hvala na donaciji Guarana, Aqua Viva-a i Tube sokova!

 
Čestitamo svim takmičarima i pobedničkim timovima i želimo im mnogo uspeha u budućnosti! Mi vas sa ponosom čekamo na Univerzitetu Metropolitan!