Godišnja izložba studentskih radova Fakulteta digitalnih umetnosti iz Niša, četvrta u nizu, pod nazivom – Met art vol. 4, svečano se otvara 28. juna od 19h u Galeriji Sinagoga (Narodni muzej Niš, Davidova 2) i trajaće do 07. jula 2019. godine.

 

U modernom svetu, u kome informacije čitamo kroz vizuelne naznake, likovni i grafički kreativci imaju posebnu ulogu. Oni dokumentuju, ispisuju, kreiraju i svedoče o svim segmentima naših života, o svim informacijama koje nas okružuju. Na kreativan i nesvakidašnji način nova generacija studenata Fakulteta digitalnih umetnosti, odgovornih stvaralaca, dizajnira našu svakodnevnicu.

 

Pred vama će biti izložba radova studenata FDU-a Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu, nastala u prethodnoj školskoj godini. Kroz tradicionalne likovne tehnike i raznolike discipline grafičkog dizajna, gde studenti kreiraju nova i autentična vizuelna rešenja. Radovi koji će biti predstavljeni na izložbi su iz oblasti vizelnog identiteta, ilustracije, fotografije, kaligrafije, tipografije, ambalaže, kao i publikacija. Takođe su predstavljeni i radovi studenata u tradicionalnim likovnim tehnikama kroz crteže i slike.

 

Dođite da osetite originalnost izložbe Met art vol. 4, dah mlade kreativne energije i požrtvovanost poslu, studenata koji su pred vama i koji su budući kreatori sveta u kome živimo.