I ove godine Univerzitet Metropolitan je podržao regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom 17. oktobra 2018. godine u Leskovcu. Takmičenje je okupilo 116 učenika iz 24 srednje škole iz jugoistočne Srbije. Takmičenje je pokrenuto sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.
 
Univerzitet Metropolitan je imao svoja četiri predstavnika: Goran Stamenović, direktor Poslovno-obrazovnog centra u Nišu koji je bio član žirija i tri mentora – asistent na Fakultetu za menadžment Milica Mladenović i marketing asistenti iz centra u Nišu Ivana Petrović i Bojana Stojanović.
 
Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu, koji će pomoći velikim trgovinskim lancima da se razlikuju i istaknu među rastućom konkurencijom. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija u čijem sastavu su bili: Predrag Mitrović (UniCredit Bank Srbija), Milan Spirovski (Junior Achievement Macedonia) i Goran Stamenović (Direktor Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan iz Niša).
 
Ideja o plasiranju „pametne” rukavice koja pomaže kupcima da u prodavnici brže pronađu određene artikle, saznaju njihovu cenu ili nutritivnu vrednost, osvojila je prvo mesto. U pitanju je tim broj 7 – Milena Lapčević (Srednja škola, Blace), Jovana Đorđević (Srednja poljoprivredno-veterinarska škola „Stevan Sinđelić”, Vranje), Aleksandra Stamenković (Ekonomska škola „Đuka Dinić”, Leskovac), Anđela Durmišević (Ekonomska škola, Niš) i Milutin Milošević (Gimnazija, Prokuplje). Mentor prvoplasiranog tima je bila Ivana Petrović sa Univerziteta Metropolitan.
 
Timu broj 20 pripalo je drugo mesto – Marija Mitić (Ekonomska škola, Žitorađa), Aleksandra Kostić (Poljoprivredna škola, Leskovac), Ilija Nikolić (Srednja škola „Dušan Trivunac Dragoš“, Svrljig), Mladen Marković (Pravno-poslovna škola, Niš) i Mina Joksimović (Tehnička škola „Rade Metalac“, Leksovac). Mentor drugoplasiranog tima je bila Bojana Stojanović, takođe sa Univerziteta Metropolitan.
 
Trećeplasirani tim broj 10 – Milica Stanković (Tehnička škola „Boško Krstić“, Bojnik), Đorđe Nikolić (Gimnazija „Bora Stanković“, Niš), Miljan Tasić (Tehnička škola, Vranje), Lidija Stević (Gimnazija, Prokuplje) i Natalija Ignjatović (Tehnička škola, Vladičin Han). Mentor tima број 10 била је Marija Raonić iz UniCredit banke.
 
Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u januaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na „Poslovnom izazovu“ zapadnog Balkana u aprilu 2019. godine, u Podgorici zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.