Studenti Univerziteta Metropolitan su u oktobru posetili Istanbul, u okviru stručne ekskurzije koju je organizovala agencija Go2Travelling, zajedno sa profesorkom Fakulteta digitalnih umetnosti Svetlanom Smolčić Makuljević, koja predaje Istoriju umetnosti.
 
U prestonici vizantijskog i osmanskog carstva naši studenti su posetili ultimativne znamenitosti, kao što je hram Svete Sofije, katedralna crkva koju je podigao vizantijski car Justinijan I u 6. veku, Plavu i Sulejmanovu džamiju, arhitekte Mimar Sinana, Topkapi saraj, rezidencijalnu palatu osmanskih sultana i Dolmbahče palatu.
 
Studenti su obišli i zanimljivu, po svojoj arhitekturi vizantijsku cisternu kojom se Carigrad snabdevao vodom, kao i poznate bazare začina i raznovrsne robe koji su kao takvi jedinstveni i nalaze se upravo u Istanbulu, uživajući u kulinarskim specijalitetima nekadašnje metropole. Nezaboravna je bila plovidba Bosforom i razgledanje grada sa reke, gde su studenti mogli da vide stari i novi deo arhitekture koji krasi Istanbul, a čija je impresija šarolikosti viđena i uživanjem u panorami ovog magičnog grada.
 
Uskoro će studenti dobiti i nove predloge za buduće ekskurzije koje Univerzitet Metropolitan organizuje u saradnji sa agencijom Go2 Travelling, a sve u cilju kako bi se studenti družili i stekli lepe uspomene.