U saradnji sa Vladom Republike Kine i Naučno-obrazovnom komisijom Pekinškog okruga, Univerzitet Metropolitan je doprineo realizaciji programa „The Belt and Road Initiative“, koji ima za cilj sprovođenje obrazovnih letnjih kampova po Evropi za kineske učenike srednjoškolskog uzrasta. 

 

Ovog puta, đaci iz Kine su na letnji kamp došli u Beograd da bi se upoznali sa srpskom istorijom, kulturom, umetnošću, ali i obrazovnim sistemom. 

 

Dugogodišnja i uspešna saradnja sa pekinškim obrazovnim institucijama je i ovog puta potvrđena: u petak, 17. maja, Univerzitet Metropolitan u Beogradu je ugostio pedesetočlanu delegaciju kineskih srednjoškolaca, predvođenu od strane njihovih profesora. 

 

Učesnicima letnjeg kampa je prezentovan način rada Univerziteta i studijski programi kojima obezbeđuju sebi profesije tražene širom sveta, međutim, najzanimljivija i svakako najrelevantnija im je bila mogućnost studiranja na daljinu i eLearning sistem Univerziteta Metropolitan.

 

Tradicionalno, domaćini i gosti su razmenili poklone, pa su posle obilaska prostorija Univerziteta pošli i u obilazak okoline Sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“, u okviru čijeg kompleksa se Univerzitet nalazi. Osim što su se divili urbanistički zaštićenom objektu moderne arhitekture, gosti su uživali u pogledu na Dunav i neumorno fotografisali.