Krzysztof Ćwiertniewski, svetski poznati umetnik, na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, u okviru Erasmus+ projekta

Krzysztof Ćwiertniewski, svetski poznati umetnik, na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, u okviru Erasmus+ projekta

25.05.2023.

Krzysztof Ćwiertniewski bio je gost Univerziteta Metropolitan, u saradnji sa Erasmus+ projektom, u Kreativnom centru u Nišu, tokom proteklih dana. Pored njega naša gošća je bila i direktorka za međunarodnu saradnju na projektima  Aleksandra Zajac, a oboje dolaze sa poljskog Univerziteta Društvenih nauka – „Spoleczna Akademia Nauka“.

 

Dragim kolegama iz Poljske su u Nišu gostoprimstvo pružili naši Dekani MA Mile Kocev i Doc. dr Nemanja Zdravković, koji su kolegama predstavili naš Univerzitet i uspostavili kontakt i buduću saradnju na projektima naša dva Univerziteta.

 

Doktor umetnosti Krzysztof Ćwiertniewski je profesor, vizuelni umetnik, grafički i motion dizajner. Tokom svoje bogate karijere bavio se najrazličitijim medijima –  grafikom, fotografijom, eksperimentalnim filmom i svim segmentima multimedijalne umetnosti.  Dobitnik je više od 30 nagrada na takmičenjima i festivalima nacionalnog i međunarodnog karaktera.

 

Ovom prilikom, koncept i predavanja koja je Krzysztof Ćwiertniewski na Univerzitetu Metropolitan predstavio su:

 

  • Predavanja: Kinetički poster; Vreme, materija i svetlost; Boja i njeno značenje.
  • Radionica: Stop motion animacija.
  • Izložba: “Relations – I have two neons to show and abstract movies”

 

Univerzitet Metropolitan ponasan je na saradnju na Erasmus+ projektu i što smo na osnovu istog imali priliku da ugostimo ovako značajnog savremenog umetnika, od koga su naši studenti mogli da uče, čuju i dožive njegova iskustva i njegovu umetnost!