JOŠ JEDNO UČEŠĆE UNIVERZITETA METROPOLITAN I POSETA SEVERNOJ MAKEDONIJI, U SKLOPU FUTUREMATH PROJEKTA

JOŠ JEDNO UČEŠĆE UNIVERZITETA METROPOLITAN I POSETA SEVERNOJ MAKEDONIJI, U SKLOPU FUTUREMATH PROJEKTA

10.09.2022.

Nakon obuke koja je održana u Španiji na Leon Univerzitetu i održane konferencije, u Vrnjačkoj Banji, profesori Fakulteta informacionih tehnologija su svoje aktivnosti preneli u Severnu Makedoniju u Štip.

 

Na transnacionalnom projektnom sastanku u Štipu, održanom od 05-07. septembra 2022. godine, diskutovano je o do sada ostvarenim rezultatima projekta: “Mathematics of the Future: Understanding and Application of Mathematics with the help of Technology (FUTUREMATH)“,  ref. Broj: 2020-1-RS01-KA203-065388. Učesnici FUTUREMATH projekta su pored Univerziteta Metropolitan i Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet Goce Delčev u Štipu, Sojuz – istraživački centar Skoplje i Politehnički Univerzitet u Temišvaru.

 

Na projektnom sastanku predstavnici Univerziteta Metropolitan bili su prof. dr Miroslava Raspopović Milić i prof. dr Vladimir Milićević. Na sastanku su diskutovani do sada ostvareni rezultati,  gde je Fakultet informacionih tehnologija predstavio niz lekcija koja su razvijene u okviru FUTUREMATH projekta, a koje su tokom prethodne školske godine bile predstavljene studentima Fakulteta informacionih tehnologija, Univerziteta Metropolitan. Inovativne STEAM metode su uključene na predmetima Matematika, Diskretne strukture, Uvod u objektno orijentisano programiranje, Blokčejn tehnologija u zaštiti podataka i Veštačka inteligencija.

 

Profesori i saradnici Fakulteta informacionih tehnologija, nastavljaju da primenjuju inovativne STEAM metode, koje su razvijene u okviru FUTUREMATH projekta.

 

Sledeći projektni sastanak biće održan na Politehničkom Univerzitetu u Temišvaru.

 

Ukoliko želite više da saznate o projektu FUTUREMATH pogledajte sledeći link:

https://futuremath.pmf.uns.ac.rs/