MET Future Fashionista Competition je po prvi put organizovan na Univerzitetu Metropolitan kao zasebno takmičenje iz oblasti Modnog dizajna, gde su svoj talenat i ljubav prema modi mogli da pokažu zainteresovani srednjoškolci 4. godine i osvoje vredne nagrade Fakulteta digitalnih umetnosti i partnera takmičenja Beogradske nedelje mode.
 
Kako je tema takmičenja bila „Kreativni svet u savremenom odevanju” koja je učesnicima pružila potpunu slobodu izbora koncepta i uopšte mogućnost da se lično predstave kroz svoj stvaralački rad, stručni žiri je imao tešku odluku kome dodeliti glavnu nagradu za upis na prvu godinu studijskog programa Modni dizajn.
 
Prvo mesto i vačer od 1.500€ je osvojila Jelena Šovljanski iz Novog Sada i Škole za dizajn „Bogdan Šuput“, drugo mesto i vaučer od 500 je pripalo Jani Andrić učenici Savremene gimnazije iz Beograda. Treće mesto i vaučer od 250€ je osvojila Milana Šarić iz Beograda, Škole za dizajn. Žiri su činili profesori Univerziteta Metropolitan, eminentni dizajneri sa višegodišnjim iskustvom i stručnjaci iz sveta mode – Aleksandar Protić i Katarina Samardžić, kao i stipendista Strahinja Tabaković.
 
Učesnici su prikazali sopstveni stil i način razmišljanja, ali i kreiranja uopšte što će ih sa sigurnošću oblikovati kao buduće modne profesionalce, kako je i sam žiri istakao. Takmičenje je podržala i Beogradska nedelja mode, gde će pobednica MET Future Fashionista takmičenja imati priliku da bude deo prolećnog 45. Belgrade Fashion Week-a, koji se održava od 14. do 20. aprila 2019. godine u Beogradu.