Petak 09. mart 2018. godine, ostaće zapamćen po najemotivnijem, najlepšem i do sada najposećenijem otvaranju izložbe – 10 ½ Decenija dizajna na Univerzitetu Metropolitan u Ustanovi kulture „Parobrod”.
 
Profesorke sa Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, Neda Todorović, grafički dizajn i Svetlana Smolčić Makuljević, istorija umetnosti, priredile su izložbu u čast jubileja desetogodišnjeg akademskog, pedagoškog i profesionalnog rada na UM-u. Zanimljivo je da su profesorke počele da rade na Metropolitanu istog dana i da uspešno traju i danas, kao jedne od omiljenih predavača bivših i sadašnjih studenata FDU-a.

 
Otvaranje izložbe – 10 ½ Decenija dizajna na Univerzitetu Metropolitan, uz reč dobrodošlice otvorila je profesorka dr Katarina Kaplarski, dekan Fakulteta digitalnih umetnosti, a zatim je reč imao rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet, pohvalivši profesorke sa željom da još dugo traju uz uspešnu karijeru.
 
Atmosfera tokom cele izložbe je bila emotivna sa pozitivnom energijom kojoj su najviše doprinele profesorke Neda Todorović i Svetlana Smolčić Makuljević kao glavne i odgovorne. Sačuvani su i izloženi najbolji radovi studenata FDU-a od 2008. godine, na predmetima koje predaju ove dve profesorke: Vizuelni identitet, Tipografija, Pismo, Istorija dizajna i Istorija umetnosti. Predstavljena su umetnička dela nastala u štampanim i interaktivnim medijima. Poseban deo izložbe bio je posvećen preispitivanju sopstvenog identiteta, kroz kulturu selfija, savremenog fenomena vizuelne kulture, kao i onih koji preispituju ulogu emocija u (auto)portretima.
 
Još jednom čestitamo profesorkama na sjajnom projektu i uskoro očekujemo još ovakvih divnih i emotivnih izložbi.

 
U nastavku možete pogledati delić atmosfere iz UK „Parobrod”: