Izložba studenata Modnog dizajna u TC Ušće – MET Gallery Pop-up, oduševila posetioce

Izložba studenata Modnog dizajna u TC Ušće – MET Gallery Pop-up, oduševila posetioce

21.05.2024.

Od 18. do 20. maja 2024. godine, u TC Ušće, održana je MET Art Gallery Pop-up izložba, koja je slavila kreativnost studenata Modnog dizajna Univerziteta Metropolitan. Tokom tri dana, posetioci su imali priliku da zavire u svet inovativnih ideja i dizajnerskih veština mladih talenata, kroz spoj vizuelnih elemenata poput dizajnerskih modela i modnih ilustracija.

 

Deset reprezentativnih modela bilo je izloženo na krojačkim lutkama, omogućavajući posetiocima da detaljno sagledaju kreacije iz različitih kolekcija. Svaka lutka nosila je jedinstveno delo koje je odražavalo kreativnost i tehničku veštinu studenata.

 

Pored krojačkih lutaka, izložba je uključivala i modne ilustracije koje su pratile proces kreiranja kolekcija. Ove ilustracije su dodale dodatnu dimenziju izložbi, omogućavajući posetiocima da vide evoluciju ideje od koncepta do finalnog proizvoda.

 

Centralna tema izložbe bila je inovacija i eksperiment u modnom dizajnu. Posetioci su mogli da dobiju uvid u širinu i dubinu kreativnog procesa koji se odvija na Univerzitetu Metropolitan, kroz raznolike stilove, tehnike i materijale. Od avangardnih konceptualnih komada do nosivih svakodnevnih kreacija, izložba je pokazala šta čini Modni dizajn toliko inspirativnim.

 

Mentori profesor Aleksandar Protić, Katarina Samardžić i Lidija Jovanović istakli su da je cilj izložbe MET Art Gallery Pop-up bio da inspiriše posetioce da razmišljaju o modi na nov i kreativan način. Kroz ovu izložbu, podstaknut je dijalog o savremenim trendovima u modnom dizajnu i pružena podrška budućim generacijama dizajnera.

 

Hvala svima koji su posetili MET Art Gallery Pop-up, gde se moda susrela sa umetnošću i inovacijom!