Izložba ,,Ožiljak – telo kao stvaralac“, studentkinje FDU, u KC Dorćol

Izložba ,,Ožiljak – telo kao stvaralac“, studentkinje FDU, u KC Dorćol

23.08.2023.

Univerzitet Metropolitan vas poziva na otvaranje izložbe ,,Ožiljak – telo kao stvaralac“ umetnice Katarine Stefanović u utorak, 29. avgusta od 20h u KC Dorćol, Mike Alasa 48. Izložbu možete posetiti između 29. avgusta i 12. septembra 2023.

 

Katarina Stefanović je rođena u Beogradu i trenutno živi i radi između Berlina i Beograda kao dizajnerka korisničkog iskustva. Diplomirala je Dizajn interaktivnih medija, na Fakultetu digitalnih umetosti, na Univerzitetu Metropolitan, 2022. godine.

 

Ožiljak: mesto susreta spoljašnosti i unutrašnjosti, mesto sećanja, telesne promene. Ako se koža stalno obnavlja, stvarajući isto u ponavljanju, ožiljak je mesto promenjenog pisma: digle su se planine, kopija nije sasvim ispravna, krive linije vijugaju preko glatkih površina. Postoji lokacija za znanje i osećaj, a ožiljak može obeležiti ovaj uvid. Ožiljak mami pogled, poziva na narativ, podstiče priču i usidri je nazad u (neku verziju) tela, vremena i prostora. Ožiljak kao iskustvo, slika i otelotvoreni trop se prožima kroz ovaj rad i prvu samostalnu izložbu Katarine Stefanović.

 

Vidimo se!