Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan su u okviru predmeta Modni dizajn, zajedno sa profesorkom Katarinom Urošević Samardžić posetili izložbu pod nazivom – „Čarobna Milena“ posvećenu čuvenoj srpskoj slikarki, Mileni Pavlović Barili u okviru galerije, Doma Jevrema Grujića u Beogradu.
 
„Zahvaljujući portretima na kojima sam radila danima i danima, katkad i mesecima, da bih najzad uspela da podarim svetost tim očima, oblik tim telima, osećala sam malaksalost i neku nezdravu sitost… No, po završetku rada, čak i u trenucima predaha koje sam sebi dopuštala, moje su ruke ponovo tražile kičice, kao da su se osećale beskorisnima“ – opisivala je svoj rad naša poznata slikarka, Milene Pavlović Baril. Na samoj izložbi, studenti su mogli videti dela koja su deo kolekcije Fondacije „Milenin Dom iz Požarevca“, kao i delove kolekcije Galerije Matice Srpske iz Novog Sada.
 
Studenti su na samoj izložbi mogli da vide preko 40 predstavljenih dela, među kojima su i Milenini autoportreti, kao i portreti njenih roditelja, ali i portreti poznatih ličnosti perioda u kome je živela i stvarala. Enigmatske i fantastične kompozicije i ilustracije za prestižne svetske časopise poput Vogue-a, kao i modne kreacije koje su obeležile ovu intrigantnu slikarku i pesnikinju, koja je obeležila ne samo srpsku već i svetsku umetničku scenu.
 
Poseta izložbi „Čarobna Milena“ kao jedna od vannastavnih aktivnosti, je imala za cilj da studentima približi lik i delo naše svetski poznate i najintrigantnije slikarke XX veka, koja je i među prvima radila naslovnice za svetske modne časopise, čiji talenat i umetnički doprinos imaju veliki značaj i do današnjih dana.