Biti profesionalni sportista u današnje vreme iziskuje puno rada, truda, ali i odricanja. Ukoliko ste uspešni u sportu kojim se bavite i živite za svaku sledeću utakmicu, onda ne birate grad, državu i vreme kada ćete izaći na teren, dati svoj maksimum i biti najbolji igrač.

 

Univerzitet Metropolitan u okviru svog obrazovnog programa ima i Internet studije i najsavremeniji eLearning sistem u regionu, koji pruža mogućnost i profesionalnim sportistima da pored uspešne karijere mogu da dobiju i uspešno obrazovanje.

 
Imali smo tu čast da jedan od uspešnih i sada već diplomiranih studenata Univerziteta Metropolitan bude i Hajdana Radunović, profesionalna košarkašica, čija karijera traje preko dve decenije. Hajdana je igrala u SAD-u, Francuskoj, Mađarskoj, Izraelu, Poljskoj, Italiji, Češkoj, Grčkoj, a zanimljivo je, da je uspešna košarkašica promenila čak tri dresa reprezentacije – SFRJ Jugoslavije, SR Jugoslavije i Crne Gore.

 

 

Profesionalni ste sportista, često putujete, ali ste ipak uspeli da nađete vremena i za obrazovanje. Izabrali ste Univerzitet Metropolitan i online način studiranja. Recite nam, koliko Vam je to olakšalo da završite fakultet i kojom dinamikom ste uspeli da sada već budete diplomirani menadžer?

 
S’obzirom da sam, kao što ste rekli, profesionalni sportista, nikada sa sigurnošću nisam mogla da ispalniram život u jednom gradu za jednu godinu, a tek nije moguće praviti planove za period koji je potreban da se završe Osnovne akademske studije.

 

Tako je online studiranje, koje ima Univerzitet Metropolitan, ne želim reći samo olakšalo, nego je možda i bio jedina i najbolja opcija za studiranje. Dinamiku završetka studija većinom su diktirale sportske obaveze, ali moram reći i moja, a i velika posvećenost profesora sa Metropolitana.

 

Možete li da nam kažete nešto o prednostima Internet studija?

 
Svima koji na bilo koji način nisu vezani za jedno mesto, grad, državu, online studiranje može biti veliki plus.
Kako sam deo studija završila redovno, a deo online, moram reći da ne postoji razlika u kvalitetu stečenog znanja već samo u načinu vašeg organizovanja slobodnog vremena, koje je mnogo lakše uz online studije.

 

 

Da li smatrate da svaki profesionalni sportista iapk treba da nađe vremena i za obrazovanje i dalje usavršavanje van sportske karijere?

 
Naravno. Karijere profesionalnih sportista se obično završavaju između 35-e i 40-e godine, pa je uvek dobro imati opciju šta raditi posle. Ali čak i da ostajete u sportu posle igračke karijere uvek je dobro usavršavati se, obrazovati i širiti svoje vidike i znanja.

 

Koliko će Vam u budućnosti značiti stečeno znanje sa Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan?

 
S’obzirom da je fakultet koji sam odabrala na neki način vezan za moju dosadašnju karijeru, verujem da će mi doneti velike olakšice u daljem radu, kao i u izboru zanimanja posle završetka karijere. Kao što mi je stečeno znanje do sada već u mnogo čemu pomoglo, da bolje razumem i da na drugačiji način razmišljam, nadam se da će tako biti i u budućnosti.
 

 
 

Da li planirate da se bavite biznisom i marketingom nakon završene sportske karijere?

 
Ne mogu reći da sam već ispalanirala, ali da su mi planovi za budućnost vezani za biznis i marketing, sigurno da.
Samo bih dodala da veliku zahvalnost dugujem svim profesorima Univerziteta Metropolitan, studentskoj službi, gospođi Domazet, a najveću zahvalnost dugujem profesorki Miroslavi Raspopović, koja me je motivisala da upišem i završim fakultet.