U ponedeljak, 10. juna 2019. godine sa početkom od 13h, u okviru aktivnosti Kreativnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu, održaće se interaktivna radionica „Razvoj video igre preko Unity platforme na primeru 2D RPG projekta Ruby’s Adventure“. Interaktivnu radionicu će održati Miloš Krstić, Senior Android & Unity Developer u kompaniji Peaksel iz Niša. Radionica će biti održana u sali RU3 na 2. spratu.

 

Radionica je namenjena svima koji žele da nauče kako se razvija video igra i da probaju/vežbaju rad u programu Unity. Učesnici će na radionici biti u prilici da paralelno sa predavačem obavljaju određene zadatke u programu, probaju različite opcije i učestvuju u projektu razvoja video igre. Tokom radionice, studenti će moći uz interaktivan rad da postavljaju i pitanja predavaču. Na kraju radionice, svi učesnici će dobiti dodatni materijal koji mogu koristiti za vežbanje i dalje usavršavanje rada u programu Unity.

 

Na radionici će se učesnici upoznati i vežbati sa sledećim opcijama, kao i alatima u programu Unity:

  • Unity Editor Interface
  • Game Objects, Scripts & User Input
  • Tilemaps
  • Prefabs
  • Object Interactions – Colliders & Collision detection
  • Animator – Animations
  • Canvas & User Interface
  • Audio in Game
  • Particles
  • Android Build Process

Peaksel je digitalna kompanija osnovana u Nišu 2012. godine, koja danas ima preko 40 stalno zaposlenih. Specijalnost kompanije su razvoj, objavljivanje i marketing sopstvenih mobilnih igara i aplikacija za Android i iOS uređaje. Svi zaposleni kompanije Peaksel su visoko kvalifikovani profesionalci sa univerzitetskom diplomom iz oblasti programiranja, dizajna, umetnosti, marketinga ili stranog jezika. Kompanija Peaksel visoko vrednuje timski rad, marljivost i brzo učenje, što dovodi do sinergijskog efekta. Moto kompanije je: „Niko od nas nije toliko dobar na individualnom nivou koliko smo dobri svi mi kao tim“.

 

Ukoliko vas interesuje razvoj video igara i istraživanje različitih opcija u programu Unity, vidimo se na ovoj zanimljivoj interaktivnoj radionici „Razvoj video igre preko Unity platforme na primeru 2D RPG projekta Ruby’s Adventure“.

 

Ovo će ujedno biti i proslava veoma uspešne prve, prolećne sezone rada Kreativnog centra i na kraju radionice vas očekuju i iznenađenja 🙂

 

Obzirom na ograničen broj mesta, svi zainteresovani se mogu prijaviti za prisustvo na radionici putem sledeće forme:

Prijavite se

Ime *

Prezime *

Fakultet *

Kompanija *

E-mail *

Kontakt telefon *

 
captcha
Unesite kod sa slike: