Studenti Univerziteta Metropolitan su imali još jedno inspirativno gostujuće predavanje mladog umetnika, koji je svetski poznat street art-er, Andrej Žikić poznatji kao – Artez. Predavanje je bilo organizovano u okviru predmeta Istorija umetnosti novog veka, kod profesorke Svetlane Smolčić Makuljević, koja u okviru svojih predmeta na Fakultetu digitalnih umetnosti za studente bira samo najbolje gostujuće predavače, koji svojim znanjem i iskustvom podstiču studente da pronađu svoj put za uspešnu budućnost.
 
Studenti su sa puno pažnje slušali vizuelnog umetnika Arteza, koji je ispričao sve o uspešnoj, putujućoj i kreativnoj karijeri, ali i muralima koji krase ceo svet – od Evrope, Azije, Južne Amerike, ali pre svega Brazila i Indije. Zanimljiva je bila umetnikova priča kako je odlučio da se bavi street art-om kada je otišao u Indiju, našao se van konfor zone i počeo da razmišlja šta mu je stvarno bitno u životu, šta ga ispunjava i čini srećnim.
 
Artez je učestvovao na velikom broju domaćih i internacionalnih manifestacija ulične umetnosti, gde je imao potpunu mogućnost da se izrazi kao umetnik i pokaže svetu svoj talenat. Zanimljiva je bila i njegova postavka iz serije „Find your way to fly“ prikazana u Beogradu. U pitanju su bile fotografije „letećih“ murala, zatim video radovi koji prikazuju nastajanje istih, nekoliko slika na platnu kao umanjene verzije zida i prostorna instalacija-scenografija, koja je propraćena ovacijama. Sa prikazanom serijom radova koje su izazvale veliku pažnju celog sveta, Artez je dobio priliku da radi za svetske kompanije, kao što su Philip Morris International, Tuborg i mnoge druge.
 
Inspirisani ovom pričom, likom i delom Arteza, studenti su sigurno zapamtili poruku mladog umetnika koju je preneo: „Bitno je samo pronaći način da to što želimo ostvarimo. Moji murali su namenjeni onima kojima je potrebno nešto da se pokrenu, da im izmami osmeh na lice i inspiriše ih da sagledaju svoj život iz drugačije perspektive“.