Marijana Gluhović, studentkinja treće godine Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, sa smera Grafički dizajn je naš uspešan student, ali i freelancer sa pozamašnim portfoliom. Njene unikatne ilustracije krase mnogobrojna štampana izdanja i razne projekte.

 

Nakon što je upisala Univerzitet Metropolitan, Marijana je počela  profesionalno da se bavim freelancer ilustracijom, mada je kako kaže oduvek bila naklonjena umetnosti – crtanju i slikanju. Oblast u kojoj se prvenstveno oprobala bila je ilustracija u domenu fantastike, gde je postigla najveći uspeh. Pohvale svakodnevno dobija zbog svog rada i sposobnosti da verodostojno prikaže koncept iz dobijenog brief-a, kao i zbog dobre komunikacije sa klijentima.

 

Međutim Marijana nije ostala ukalupljena samo u žanru fantastike. Zahvaljujući profesorima sa Fakulteta digitalnih umetnosti koji su primetili njen talenat i trdu, pružena joj je prilika da radi i ilustracije za mlađe uzraste. Dobila je mogućnost da ilustruje udžbenike i čitanke iz srpskog jezika i gramatike, kojе izdaje Zavod za udžbenike u Beogradu, što je za tako mladu umetnicu veliki uspeh.

 

Marijana i u budućnosti želi da nastavi da se bavi profesionalnim ilustrovanjem, ali je interesuje i oblast iz dizajna pakovanja i dizajna publikacije, koje bi volela da uvrsti u svoj već šarolik portfolio. Kako kaže veliku zahvalnost duguje Univerzitetu Metropolitan i profesorima sa Fakulteta digitalnih umetnosti, koji su uvek uz nju i pružaju joj podršku u profesionalnom razvoju, i ukazanim prilikama za rad.

 

Radove naše uspešne studentkinje Marijane Gluhović možete pogledati na Artstation portfoliju: https://www.artstation.com/periastron