Ilustracije studentkinje Marijane Gluhović krase udžbenike za osnovce

Ilustracije studentkinje Marijane Gluhović krase udžbenike za osnovce

2.07.2018.

Marijana Gluhović, studentkinja treće godine Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, sa smera Grafički dizajn je naš uspešan student, ali i freelancer sa pozamašnim portfoliom. Njene unikatne ilustracije krase mnogobrojna štampana izdanja i razne projekte.

 

Nakon što je upisala Univerzitet Metropolitan, Marijana je počela  profesionalno da se bavim freelancer ilustracijom, mada je kako kaže oduvek bila naklonjena umetnosti – crtanju i slikanju. Oblast u kojoj se prvenstveno oprobala bila je ilustracija u domenu fantastike, gde je postigla najveći uspeh. Pohvale svakodnevno dobija zbog svog rada i sposobnosti da verodostojno prikaže koncept iz dobijenog brief-a, kao i zbog dobre komunikacije sa klijentima.

 

Međutim Marijana nije ostala ukalupljena samo u žanru fantastike. Zahvaljujući profesorima sa Fakulteta digitalnih umetnosti koji su primetili njen talenat i trdu, pružena joj je prilika da radi i ilustracije za mlađe uzraste. Dobila je mogućnost da ilustruje udžbenike i čitanke iz srpskog jezika i gramatike, kojе izdaje Zavod za udžbenike u Beogradu, što je za tako mladu umetnicu veliki uspeh.

 

Marijana i u budućnosti želi da nastavi da se bavi profesionalnim ilustrovanjem, ali je interesuje i oblast iz dizajna pakovanja i dizajna publikacije, koje bi volela da uvrsti u svoj već šarolik portfolio. Kako kaže veliku zahvalnost duguje Univerzitetu Metropolitan i profesorima sa Fakulteta digitalnih umetnosti, koji su uvek uz nju i pružaju joj podršku u profesionalnom razvoju, i ukazanim prilikama za rad.

 

Radove naše uspešne studentkinje Marijane Gluhović možete pogledati na Artstation portfoliju: https://www.artstation.com/periastron