Idejno rešenje studentkinje FDU-a Slađane Ljubić novi logo Kulturnog centra Inđija

Idejno rešenje studentkinje FDU-a Slađane Ljubić novi logo Kulturnog centra Inđija

24.05.2019.

Slađana Ljubić, studentkinja druge godine Grafičkog dizajna i stipendistkinja Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, je pobednica konkursa za najbolji dizajn logo-a, koji je raspisao Kulturni centar Inđija 20. februara i koji je trajao do 30. aprila 2019. godine.
 
Od četrdeset kandidata, koliko ih se prijavilo u prethodna tri meseca, Umetnički savet Kulturnog centra Inđija u sastavu: mr Slobodan Knežević Abi, mr Nebojša Nikolić i istoričar umetnosti Sanja Sajfert, na sednici održanoj 22. maja 2019. godine, izabrao je rešenje naše studentkinje Slađane. U okviru ovog konkursa su učestvovali i studenti Grafičkog dizajna Univerziteta Metropolitan iz Niša, pod mentorstvom profesorke Marije Radosavljević: Janko Zavišić, Marija Lazarević i Nataša Dinić, kao i student sa studijskog programa Modni dizajn, Bogdan Mrša.
 
Pobednički logo Slađane Ljubić predstavlja simbiozu dve različite građevine i oslikava koncept spajanja starog i novog. Jedan deo nastao je stilizacijom fasade Kuće Vojnovića, a drugi stilizacijom staklarnika zgrade Kc Inđija. Korišćenjem crvene boje implementiran je deo starog vizuelnog identiteta Kc Inđija, i na taj način kreiran je logo, koji u posmatraču budi osećaj nečeg već poznatog, ali novog i modernog.
 
Čestitamo našoj studentkinji Slađani Ljubić, na koju smo ponosni što je deo Univerziteta Metropolitan, koja nas svojim umetničkim radovima ostavlja bez daha i želimo joj puno uspeha u budućnosti i daljem radu.