Humanitarna izložba – DizajnUM 7 prikazala neverovatan talenat studenata FDU-a

Humanitarna izložba – DizajnUM 7 prikazala neverovatan talenat studenata FDU-a

18.06.2019.

Svečano je otvorena još jedna godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan – DizajnUM 7 u Ustanovi kulture Stari grad i prikazala multimedijalnu postavku sa neverovatnim talentom naših studenata.

 

Mnogobrojni posetioci i ljubitelji umetnosti, koji su bili prisutni na otvaranju izložbe – DizajnUM 7, imali su priliku da vide, ali i osete kreativnost studenata FDU-a na kojoj su radili tokom prethodna 2 semestra, iz domena interaktivnih medija, štampanih medija, modnog dizajna i dizajna video igara.

 

U okviru ovogodišnje izložbe je koncipirana i humanitarna akcija, gde su izloženi radovi studenata na prodaju, aplicirani na razne funkcionalne formate. Sav prikupljen novac će se donirati humanitarnim asocijacijama kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Izložbu je svečano otvorila dekanka Fakulteta digitalnih umetnosti, profesorka dr Katarina Kaplarski, zajedno sa koleginicom, profesorkom Madlenom Dašić, pohvalivši rad studenata koji se iz godine u godinu menja i može da parira svetskim umetnicima. Takođe izložbu su podržali i profesori: Svetlana Smolčić Makuljević, Milica Slijepčević, Nikola Majdak i asistentkinja Tijana Zebić.

 

Izložba je otvorena do nedelje, 23. juna 2019. godine u UK Stari grad (Kapetan Mišina 6a, bivši Parobrod), a u nastavku pogledajte fotografije sa svečanog otvaranja i zašto treba posetiti nesvakidašnju izložbu – DizajnUM 7.