U okviru predmeta MK120 na Fakultetu za menadžment, koji drži profesorka dr Milica Slijepčević, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu održano je gostujuće predavanje gospođe Ivane Tomašević, rukovodioca HR sektora kompanije Sport Vision, na temu iz oblasti ljudskih resursa i razvojnog puta jednog menadžera.
 
Studenti su upoznati sa delatnošću kompanije Sport Vision, koja je lider u prodaji sportske obuće, odeće i opreme na tržištu balkanskog regiona. Sa različitim sportskim konceptima, posluje u 9 zemalja – Srbiji, Bosni i Hercegovini,Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Albaniji, Bugarskoj i Rumuniji. Ima rasprostranjenu malorodajnu mrežu kao i online prodavnice. Kompanija je osnovana 1996. godine u Bijeljini, a sedište je u Beogradu. Zapošljava više od 4000 ljudi i kako navode, taj broj se svakodnevno uvećava.
 
Gospođa Tomašević studentima je predstavila razvojni poslovni put jednog menadžera, osvrćući se kroz sopstveni primer i uspeh od studenta do direktora u velikim i uspešnim organizacijam, sa akcentom na kontinurano učenje, rad, usavršavanje i feedback. Gospođa Tomašević ima višegodišnje iskustvo u oblasti marketinga i ljudskih resursa u proizvodnim i retail kompanijama.
 
Tokom predavanja predstavljen je i program za zapošljavanje kompanije Sport Vision PlayOff, namenjen studentima završnih godina i master studija, kao prave prilike za razvoj njihove karijere. PlayOff je šestomesečni program tokom kojeg će odabrani kandidati (studenti završnih godina akademskih studija, apsolventi ili master studenti) steći praktično znanje iz sfere retail-a u Srbiji. Kroz interesantne studije slučaja, studenti učestvuju i doprinose razvoju različitih segmenata kompanije Sport Vision.
 
Učešće u programu je plaćeno i podrazumeva puno radno vreme, dok će se tokom programa pratiti razvoj svakog izabranog kandidata. Praćenje razvoja doprineće kreiranju individualnog karijernog plana po završetku programa.
 

Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave na program „PlayOff“ >>

 
U narednom periodu, biće organizovana nova gostujuća predavanja uspešnih menadžera kompanije Sport Vision na Univerzitetu Metropolitan, i na temu licencne proizvodnje i CRM-a i loyalty programa kompanije.