U okviru predmeta Ilustracija, 25. maja 2017. godine na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu održano gostujuće predavanje ilustratorke Maje Veselinović.

 

Maja Veselinović je diplomirala na Fakultetu za dizajn, odsek Grafički dizajn. Završila je i Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti, smer Nastavnik likovne kulture. Od 2001. godine radi kao freelance ilustrator, strip autor i dizajner. Sarađujući sa mnogobrojnim izdavačima, ilustruje knjige, časopise, plakate i edukativne publikacije namenjene deci. Takođe svoje radove (stripove i ilustracije) objavljuje u časopisima, strip antologijama i specijalizovanim dizajn magazinima.

 

Do sada je imala 9 samostalnih i učestvovala na preko 50 kolektivnih izložbi kod nas i u svetu (Italija, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Švajcarska, Slovačka, Holandija, Ukrajina, Brazil, Australija, SAD). Dobitnica je nekoliko domaćih i međunarodnih priznanja. Po izboru magazina PRINT, vodećeg američkog magazina za grafički dizajn, svrstana je među 12 najzanimljivijih ilustratora u Evropi za 2008. godinu. Septembra iste godine, u izdanju SKC-a Novi Sad, objavljuje zbirku stripova „Neobičan događaj sa namigivanjem i druge priče”. Članica je slikarsko grafičke sekcije Udruženja likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera Srbije – ULUPUDS sa statusom samostalnog umetnika.

 

U nastavku možete pogledati kako je proteklo predavanjе –