Godišnja izložba radova studenata FDU (Fakulteta digitalnih umetnosti), Univerziteta Metropolitan, u Nišu, nastalih u prethodnoj školskoj godini, u galariji Sinagoga (Davidova 2, Niš), biće otvorena za posetioce do 20. juna 2022. godine.

U modernom svetu, u kojem informacije čitamo kroz vizuelne naznake, likovni i grafički kreativci imaju posebnu ulogu. Oni dokumentuju, ispisuju, kreiraju i svedoče o svim segmentima naših života, o svim informacijama koje nas okružuju. Na kreativan i nesvakidašnji način ova nova generacija odgovornih stvaralaca dizajnira našu svakodnevnicu.

Kroz tradicionalne likovne tehnike i raznolike discipline grafičkog dizajna studenti kreiraju nova i autentična vizuelna rešenja. Radovi predstavljeni na izložbi su iz oblasti vizuelnog identiteta, ilustracije, fotografije, kaligrafije, tipografije, ambalaže, publikacija. Takođe, predstavljeni su i radovi studenata u tradicionalnim likovnim tehnikama kroz crteže i slike.

Osetite originalnost, duh mlade kreativne energije i njihovu požrtvovanost, upoznajte radove i mlade stvaraoce koji su budući kreatori sveta u kojem živimo!

Vidimo se!