Global Game Jam 2023 na MET-u, u Nišu protekao u znaku teme „Koreni“ i pobedničkog tima – Faberže

Global Game Jam 2023 na MET-u, u Nišu protekao u znaku teme „Koreni“ i pobedničkog tima – Faberže

6.02.2023.

Najveći gejmerski događaj na svetu se održao proteklog vikenda i na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, pored preko 100 zemalja i preko 600 lokacija širom sveta, pa su i ove godine svi ljubitelji gejminga imali mogućnosti da pokažu svoje znanje i kreativnost na globalnom nivou.

 

Ovogodišnja tema za gejmere iz celog sveta bila je „Koreni“, sa kojom su takmičari mogli više da se upoznaju u okviru oficijalnog otvaranja GGJ-a. O temi za GGJ svake godine odlučuje neverovatan kreativan tim sa širokim spojem iskustva i pogleda na proces dizajniranja video igara, tako da su takmičari na MET-u u Nišu imali mogućnost da daju svoj odgovor na istu, za 48h i osvoje vredne nagrade.

 

Pored programera sa iskustvom, na GGJ su učestvovali srednjoškolci i studenti, ukupno 16 timova. Takmičari su imali podršku mentora, tokom trajanja GGJ, studenata Univerziteta Metropolitan sa Fakulteta informacionih tehnologija Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Stučni žiri su činili predstavnici gejming kompanija i profesor Univerziteta Metropolitan sa smera Razvoj video igara:

 

  • Milan Andrejević – kompanija Neopix
  • Vladimir Pešić – kompnija Webelinx
  • Milan Đorđević – kompaniija Shindiri studio
  • Nemanja Đokić – kompaniija Shindiri studio
  • Miloš Kostić – Univerzitet Metropolitan

 

Čestitamo timu koji je osvojio Prvo mesto – 1.000€ za studije na Fakultetu informacionih tehnologija, u pitanju je tim – Faberže, čiji članovi su bili:

 

  • Mladen Jovanović
  • Miloš Grozdanović
  • Emilija Stojanović

 

#8 Global Game Jam na Metropolitanu u Nišu je imao za cilj da okupi ljubitelje, sa ili bez, developerskog iskustva, kako bi gejming zajednica u Srbiji nastavila da raste. Svi gejmeri su se sjajno zabavili, uz podršku partnera – Webelinx i Shindiri studio, Guarana, Aqua Viva, Chipsy, Tube.

 

Hvala našim sjajnim MET mentorima, hvala našim partnerima, koji su uvek uz nas i hvala stučnom žiriju na izdvojenom vremenu!

 

Hvala svim takmičarima, uz vas gejming zajednica u Srbiji nastavlja da raste!

 

Vidimo se sledeće godine!

 

U nastavku pogledajte fotografije sa GGJ 2023 i sjajnu atmosferu koja je vladala tokom celokupnog događaja!