Gamers never sleep hackathon i ovog puta dokazao zašto je najveći gejmerski događaj za srednjoškolce

Gamers never sleep hackathon i ovog puta dokazao zašto je najveći gejmerski događaj za srednjoškolce

7.03.2023.

Najveći gejmerski hakaton – Gamers never sleep hackathon powered by Guarana & Mad Head Games za srednjoškolce 3. i 4. razreda –, održan je proteklog vikenda na Univerzitetu Metropolitan, u Beogradu i Nišu, uz podršku Mad Head Games-a i Gurane.

 

Na MET Game Hackathon-u je učestvovalo je 25 timova koji su imali 24h da osmisle i kreiraju svoju video igru, na temu “ Sova u gejming univerzumu”. Tokom hackathon-a su održane i radionice koje su služile kao pomoć svim timovima u kreiranju i prezentaciji njihovih radova. Takođe, tokom celog hackathon-a, svi takmičari imali su neprekidnu podršku naših sjajnih studenata MET mentora, kojima se posebno zahvaljujemo ovaj put!

 

Stručni žiri u Beogradu činili su: Igor Sabo, asistent na studijskom programu Razvoj video igaraFakulteta informacionih tehnologija, Milan ličina, profesor na Fakultetu digitalnih umetnosti i Darko Filipović iz kompanije Mad Head Games.

 

Stručni žiri u Nišu činili su: Mile Kocev, dekan Fakulteta digitalnih umetnosti, profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti, Marija Radosavljević , Petar Pejić, profesor Fakulteta informacionih tehnologija i Petar Radivojević iz kompanije Shindiri Studio.

 

Prvo mesto u Beogradu za najbolje kreiranu video igru osvojio je tim – Odžačari u čijem sastavu su bili Darko Jeremić, Nemnja Petković i Filip Bogner koji su osvojili vaučer od po 1.000€ za upis na prvu godina Fakulteta informacionih tehnologija ili studijskog programa Dizajn interaktivnih medija, na Fakultetu digitalnih umetnosti.

 

Drugo mesto u Beogradu i nagradu od 700€ za upis je osvojio tim – Ćalićeva brigada trijumfa u sastavu: Uglješa Starčević, Igor Janković, Matej Medaković i Aleksa Matić.

 

Treće mesto u Beogradu i vaučer za upis od 500€ stručni žiri dodelio je timu Rudnik soli koji su činili – Nikola Janković i Bogdan Jocić.

 

Prvo mesto u Nišu za najbolje kreiranu video igru osvojio je tim – TB45 u sledećem sastavu: Strahinja Nikolić i Luka Jakovljević, oni su osvojili vaučer od po 1.000€ za upis na prvu godina Fakulteta informacionih tehnologija ili Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Drugo mesrto u Nišu i nagradu od 700€ za upis je osvojio tim – Bing Chiling koji čine: Ivan Lisenko, Andrej Gavrilović, Stefan Lukić i Maja Aćimović

 

Treće mesto u Nišu i vaučer za upis od 500€ osvojio je tim Toxic Men koji su činili – Petar Stojanović i Luka Petrović.

 

 

Svi finalisti hackathon-a dobili su od Univerziteta Metropolitan i vaučer za umanjenje školarine u iznosu od 200€, za upis na 1. godinu studija.

 

Mad Head Games obezbedio je svim pobedničkim timovima vredne robne nagrade, u vidu tehničke, odnosno gejmerske opreme. Guarana je takođe, obezbedila nagrade iznenađenja za sve pobednike.

 

Koristimo ovu priliku i da se posebno zahvalimo kompaniji Mad Head Games, kao i Guarani i kompaniji Shindiri Studio koje godinama unazad, zajedno sa nama, podržavaju i inspirišu mlade talente! Takođe se zahvaljujemo i BigPizza-i.

 

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo se svim takmičarima i želimo im puno uspeha u gejmerskoj budućnosti koja ih čeka!