Projekat Kultura i dizajn porodične fotografije, koji vodi profesorka Svetlana Smolčić Makuljević na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i predmetu Istorija umetnosti, biće prikazan u okviru predstojećeg programa – Dani prikupljanja priča o migracijama u Narodnoj biblioteci Srbije.
 
Dani prikupljanja priča o migracijama održaće se 19. i 20. oktobra 2018. godine u okviru Narodne biblioteke Srbije, gde će se prikupljati priče građana na temu migracija, a koji su deo evropskog projekta digitalizacije sadržaja sa temom migracija i gde učestvuju studenti Fakulteta digitalnih umetnosti sa svojim fotografijama.
 
Prvog dana, u petak, 19. oktobra, organizovaće se i događaj, tribina sa piscima koji imaju migrantsko iskustvo: Kajoko Jamasaki, Dana Todorović, Stevan Tontić, Žarko Radaković i Dragoslav Dedović. Na tribini će biti reči o predmetima kao svedocima migracija, o uzrocima i posledicama migracija, o statusu „ja“ pre i nakon migracija, o osećaju (ne)pripadanja i o uticaju migracija na književno stvaralaštvo.
 
Neke od fotografija naših studenata pogledajte u produžetku, a ostatak možete videti u Narodnoj biblioteci Srbije.