Održan je prvi How2PR u organizaciji Društva Srbije za odnose s javnišću, na temu Fake news ili lakoća tro(lo)vanja. Izuzetno zanimljiv panel čiji je moderator bila profesorka Univerziteta Metropolitan, dr Milica Slijepčević, a na kome su učestvovali Zoran Sekulić, direktor agencije FoNet, Ivan Ivanović, voditelj i Petar Stanojlović, profesor na FDU i reditelj RTS-a.
 
Na panelu se govorilo da živimo u izopačenom svetu gde je toliko laži da čak i kada novinari žele da provere neku vest nemaju pravi izvor i nekoga kome se može verovati. Tradicionalni mediji ne mogu da se takmiče sa društvenim mrežama, jer je ta bitka unapred izgubljena, već treba da se znanjem bore za kredibilitet. Osnovni i prvi uslov je da se mediji vrate na kurs javnog interesa, pošto široke narodne mase imaju i dalje poverenje u medije, a da bi razlikovali istinite od lažnih vesti to podrazumeva obrazovanje, opštu obaveštenost, a mi kao društvo nismo dovoljno medijski pismeni kako bismo mogli da spoznamo istinu iz lažnih vesti i laž iz pravih vesti.
 
U dogovoru sa profesorkom Slijepčević, ovakvi i slični paneli su planirani da se održe i na Univerzitetu Metropolitan, kako bi studenti stekli jasnu sliku o trenutnom stanju našeg društva, koji samo oni svojim obrazovanjem u budućnosti mogu da isprave i promene za boljitak svih nas.