Studenti druge godine Univerziteta Metropolitan imali su priliku da učestvuju u radionici pisanja biografije u Europass format, koju su vodile predstavnice Fondacije Tempus iz Europass centra Srbija – Jovana Pavlović Radovanović i Sofija Petrović.
 
Radionica je održana u trajanju od tri sata, gde je prisustvovalo oko 35 studenata sa Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta digitalnih umetnosti i Fakulteta za menadžment. Studenti su učestvovali u različitim aktivnostima koje su imale za cilj da dovedu do uspešnog pisanja određenih delova biografije, kao i šta je potrebno napisati, šta se očekuje od kandidata kada konkurišu za posao i samim aspektima koji su krucijalni. Pored razgovora o uspešnim primerima CV-ja, studentima je predstavljen online editor za sastavljanje CV-ja. Takođe je bilo reči i o pisanju propratnog pisma i važnosti da oba dokumenta u potpunosti moraju da odgovore na postavljene zahteve u oglasu poslodavca.
 
Novostečena znanja sa radionice studenti su odmah mogli da primene na predmetu Engleski jezik 3, kod profesorke dr Danijele Ljubojević, gde se od njih očekivalo da sastave CV u Europass formatu i napišu propratno pismo za konkretan oglas za posao.