Održana je i druga Konferencija HOĆU-NEĆU baš taj fakultet u Sokobanji, koja srednjoškolcima pruža priliku da bliže upoznaju nastavni plan i program fakulteta koji su bili predstavljeni. U okviru održane, druge Konferencije za ovu godinu, prisutni srednjoškolci iz Šumadijskog okruga su sa oduševljenjem ispratili radionice pripremljene od strane predstavnika Univerziteta Metropolitan.

 

Radionice su održane poslednjeg dana dvodnevne Konferencije, gde su srednjoškolci mogli da nauče o novim trendovima iz oblasti IT-a, od strane Nebojiše gavrilovića, asistenta sa Fakulteta informacionih tehnologija, koji je prisutnima preneo dosta novih informacija o IT-u, ali i na temu veštačke inteligencije, što je bilo izuzetno, interaktivno propraćeno tokom predavanja.

 

Pored toga tu je bila još jedna radionica sa aktuelnom temom – Društvene mreže i novi načini promocije, koju je održala kao i u okviru prve Konferencije stipendistkinja i studentkinja Fakulteta za menadžment, Sanja Šunjevarić. Sanja je budućim brucošima prenela svoje dosadašnje iskustvo iz oblasti društvenih mreža i pokrenula bezbroj pitanja među radoznalim srednjoškolcima, koji su velikim aplauzom nagradili predavača i ovo zanimljivo predavanje.

 

Treća radionica od strane UM predavača bila je iz oblasti dizajna, a održala je profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti, Marija Radosavljević, kao uspešan grafički dizajner sa dugogodišnji iskustvom. Tema ove radionice se odnosila na komunikaciju vizualima, pod nazivom – Slika govori 1000 reči, sa aspekta psihologije i kominikologije vizuala: Šta komuniciramo kroz vizuale, šta nam neka firma ili kompanija poručuje, a šta pojedinac? Kako da prepoznamo kvalitet vizuala? Kroz održanu zajedničku vežbu tokom radionice, srednjoškolci su imali priliku da nauče kojim mehanizmima mogu da se služe pri kreiranju vizuala i za društvene mreže.

 

Bilo nam je zadovoljstvo, da kao vodeća naučno-obrazovna institucija u Srbiji i regionu podržimo Konferenciju HOĆU-NEĆU baš taj fakultet, i upoznamo se sa budućim brucošima, osluškujući njihove želje i potrebe o nastavku školovanja iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna.