Za publiku koja je željna da vidi nešto drugačije na umetničkoj sceni kod nas, apsolventi Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan su pripremili upravo jednu takvu multimedijalnu prezentaciju u okviru svoje grupne izložbe – „DeZine“.
 
Apsolventi FDU-a su u okviru predmeta Dizajn portfolia sa profesorkom Madlenom Dašić pripremili autentične formate „Zine“ knjiga i sve to ujedinili u jednu bogatu i nesvakidašnju multimedijalnu prezentaciju. Posetioci će imati priliku da se upuste u čitanje i gledanje različitih formata „Zine“ knjiga, od digitalnih prezentacija do prostornih instalacija i specifičnih, po malo i kontraverznih tema koje su izlagači odabrali.
 
„Zine“ je nesvakidašnji format nekomercijalne knjige koja se publikuje u unikatnoj formi. Izložba „DeZine“ će se održati 15. marta 2019. godine u prostoru Kvaka 22 (Ruzveltova 39), sa početkom u 19h i sve prisutne ostaviti bez daha.  Dobrodošli su svi uzrasti da zajedno sa nama uživaju u jedinstvenom shvatanju publikacije knjige.