Ovog proleća studenti Univerziteta Metropolitan će imati priliku da čuju bajkovitu priču mladih kreativaca, koji su sa svojim viđenjem najlepših trenutaka postali prepoznatljiv dvojac, ali i brend. Danilo & Sharon su poznati po svom definisanom estetskom pristupu i prilagođenim fotografijama pri stvaranju svadbene slike, koje izazivaju svakodnevno divljenje širom sveta.
 
Pod jakim uticajem istočne evropske baštine i prethodnog modnog i reklamnog rada, Danilo & Sharon su izgradili fotografski stil koji „zavodi“ moderne neveste u celom svetu. Većina svadbenog i portretnog rada inspirisana je samom lokacijom i samim subjektima, dok je estetika autorskog potpisa. Radeći na međunarodnom planu, Danilo & Sharon su fotografisali svadbe i portrete od tropske Dominikanske Republike do istorijskog Pariza. Definišući sebe kao porodicu umetnika, Danilo & Sharon Vasić zajedno rade na svakom projektu, često putuju sa svojim trogodišnjim sinom i stvaraju bajku kroz fotografiju. Brend je baziran u Evropi, osnovan u Beogradu.
 
Njihovi radovi su se našli u prestižnim modnim magazinima kao što su: British Vogue, Elle, Elle Décor, Brides, Junebug Weddings, Cosmopolitan, Rangefinder Magazine, Flothemes, Looks Like Film, Wedded Wonderland, Daily Mail, Huffington Post i mnogi drugi. Kako je njihov rad postao prepoznatljiv u celom svetu, tako su pristizale pohvale i vredene nagrade: Europe’s Best Young Wedding Photographers / Way Up North Awards, Stockholm 2017. ; 30 Rising Stars of Wedding Photography / Rangefinder Magazine, New York 2017. ; Best of the Best / Junebug Weddings 2016.
 
Gostujuće predavanje Danilo & Sharon – kreatori bajke, će se održati u sredu, 20. marta 2019. godine sa početkom od 17h, u učionici RU1 na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, a u okviru predmeta profesorke Madlene Dašić i Fakulteta digitalnih umetnosti.